Vágólapra másolva!
Majdnem kihagyta csapatából az első gólt szerző Javier Hernándezt Alex Ferguson, a Manchester United edzője. A Bajnokok Ligája keddi negyeddöntője után a csalódott Chelsea már a következő BL-sorozatra koncentrál.

Alex Ferguson csapata szerencséjét és balszélsőjét dicsérte a továbbjutás után: "Felmerült a lehetőség, hogy Pak Dzsi-szung játsszon Rooney helyén, Wayne előrébb, Javier Hernández pedig kimarad. De ilyen a szerencse: Hernández lőtte az első gólunkat."

"Olyan sokszor elmondtuk: Ryan Giggs hihetetlen, kivételes személyiség és játékos. Az első meccsen és most is gólpasszt adott, a tapasztalata és a higgadtsága kulcsfontosságú volt. Szerencsés alkat, semmi súlyfelesleg nincs rajta, ahogy soha nem is volt. Mindig kiegyensúlyozott, vigyáz magára, hatalmas áldozatot hoz, hogy 37 évesen is játszhasson" - méltatta a walesi klasszist a skót tréner.

Ferguson szerda este megnézi a Schalke-Inter negyeddöntőt, noha a párharc lefutottnak tűnik: "Valószínűleg továbbjut a Schalke, de még így is érdekes lesz a meccs, és persze sosem tudni. A futball néha furcsa."

Carlo Ancelotti már a Chelsea jövő évi BL-szerepléséről beszélt: "Csalódottak vagyunk a kiesés miatt, de ilyen a futball. Előre kell tekintenünk, mert újabb meccsek várnak ránk, melyeket muszáj megnyernünk, mivel jövőre is mindannyian a Bajnokok Ligájában akarunk játszani."

A Premier League-ben harmadik londoniak edzője szerint az első félidő vége döntött: "Jól kezdtünk, az első félórában sokat birtokoltuk a labdát, jó támadásokat vezettünk. A félidő utolsó tíz perce már nehezebb volt: helyzeteik voltak, gólt lőttek, aztán már nehezen kapaszkodtunk vissza a szünet után. Megpróbáltuk, de tíz emberrel nagyon nehéz volt."