Vágólapra másolva!
Nem hozott igazán magas színvonalú meccset a Bernabéuban játszott Real Madrid-Barcelona rangadó, amelyen két büntető után alakult ki az 1-1-es végeredmény. A Real Madrid Raúl Albiol kiállítása után tíz emberrel egyenlített, de a döntetlennel semmi sem változott a tabellán, továbbra is nyolc pont a Barca előnye. A katalánoknál Lionel Messi idénybeli 49. gólját szerezte, amivel beállította Puskás Ferenc rekordját, aki az 1959/60-as idényben szerzett ennyi gólt a Real Madrid színeiben.

Primera División, 32. forduló:
Real Madrid - Barcelona 1-1 (0-0)
Madrid, Bernabéu-stadion
v.: Muníz Fernández
Real: Casillas - Sergio Ramos, Ricardo Carvalho, Raúl Albiol, Marcelo - Khedira, Pepe, Xabi Alonso (Adebayor, 66.) - Di María (Arbeloa, 67.), Benzema (Özil, 57.), Cristiano Ronaldo.
Barcelona: Víctor Valdés - Daniel Alves, Piqué, Puyol (S. Keita, 58.), Adriano (Maxwell, 80.) - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro (Afellay, 67.), Messi, Villa.
gól: Cristiano Ronaldo (81., 11-esből), illetve Messi (53., 11-esből)
sárga lap: Adriano (9.), Piqué (27.), Marcelo (31.), Arbeloa (77.), Daniel Alves (79.), Víctor Valdés (81.), Xavi (92.)
piros lap: Raúl Albiol (52.)

Ahogy azt a rangadót felvezető cikkben is megtippeltük, José Mourinho Khedira, Pepe és Xabi Alonso személyében három védekező középpályást küldött pályára, így Özil csak a kispadon kezdett. Elöl Benzema volt a középcsatár, a francia támadót két oldalról Cristiano Ronaldo és Di María támogatta, Adebayor és Higuaín csereként várt a bevetésre.

A Barcánál meglepetésre a csapatkapitány Puyol felépült, így elfoglalta helyét a védelem közepén, Busquets pedig eredeti posztján, a középpályán kapott szerepet.

Az első tíz perc helyzet nélkül pörgött le, egy-két belépővel azért már jelezték a felek, hogy baráti hangulatra most sem lehet számítani. A 10. perc végén Cristiano Ronaldo 30 méterről lőtt szabadrúgásból, a labda pont Valdés előtt pattant meg, de így sem okozott gondot a Barca kapusának.

Ahogy a szezon összes korábbi bajnoki meccsén, a Barca most sem kapott gólt az első negyedórában, sőt, többet birtokolták a labdát a vendégek, de a Real nagyon jól megszervezte a védekezését, Mourinho elővette azt a taktikát, amely tavaly az Interrel is bejött. A 19. percben a Barca hozta össze az első helyzetet, Iniesta ívelt a leshatárról beinduló Messi elé, aki fejjel maga elé tette a labdát, de nem jött be a terve, hiába próbálta átemelni Casillast, a Real kapusa résen volt.


A 22. percben Benzema kevergetett, lapos lövése meglephette Valdést, aki szögletre tolta a foghatónak tűnő labdát. Az esetet követő szögletből nem lett bonyodalom, de a Real harmadik sarokrúgásánál Cristiano Ronaldo fejelhetett, ám fölé bólintott. A 27. percben jött a rangadó első vitatott jelenete, Villa ütközött Casilasszal, de Muníz Fernández nem ítélt büntetőt, amit a Barca-játékosok nehezményeztek, Piqué kapott is egy sárgát a bírónak intézett mondatokért. A visszajátszás alapján úgy tűnt, Casillas Villa lábát igen, a labdát nem érte el, bár az is igaz, hogy a csatár elég könnyen felborult, mindenesetre a Real örülhet, hogy elmaradt a tizenegyes.

Az első félóra végén Di María tört be a 16-oson belülre, aztán beadás helyett éles szögből lőtt, de Valdés kapuját jó másfél méterrel elkerülte a labda. Aztán a Marcelo, Ronaldo páros kombinált a Barca 16-osánál, a portugál már lőtt volna, amikor Adriano beérte, és úgy szerelte, hogy felszabadítás gyanánt Piquét találta háton, a labda pedig végül Valdéshez pattant.

A 44. percben Messi kapta vissza kétszer is kényszerítőzés után a labdát, majd három védővel a nyakán ballal tüzelt, de Casillas védeni tudott. Gyorsan jött a Real válasza, egy szöglet után a hosszú oldalon emelkedő Sergio Ramos fejelte vissza a labdát, amit Ronaldo stukkolt kapura, és a gólvonalon álló Adriano mentette meg a Barcát. A félidő zárásaként három a kettőben vezethetett kontrát Guardiola csapata, de Villa rosszul emelte a labdát Messi felé, így odalett a helyzet.

A második félidő első helyzeténél Cristiano Ronaldo volt a főszereplő, szabadrúgásból úgy csavart, hogy a labda a jobb kapufát is érintve hagyta el a játékteret.


Az 52. percben Villa próbálta megkerülni Raúl Albiolt, aki a 16-oson belül lerántotta a csatárt, a játékvezető tizenegyest ítélt, és kiállította a Real védőjét, igaza lett Mourinhónak, aki azt mondta, hogy készülni fog arra, milyen tíz emberrel játszani a Barca ellen. A tizenegyest Messi a léc alá emelte (0-1), megszerezve ezzel idénybeli 49. gólját, egyben az elsőt, amelyet egy Mourinho-csapatnak lőtt. A kis argentin az első Barca-játékos lett, aki egymást követő három, Bernabéuban játszott meccsen is betalált, és az sem sikerült még rajta kívül másnak, hogy egymás után kétszer jusson el 30 gólig a bajnokságban.


Mourinho Benzema helyére Özilt küldte be pár perccel Messi gólja után, majd Guardiola is változtatott - kényszerből -, Puyol ugyanis megsérült, így Busquets ment vissza a védelmebe, a becserélt Seydou Keita pedig a középpályára jött. Centik hiányoztak a második gólhoz: Pedro gurított vissza Xavinak, aki lágy emeléssel a hosszú sarkot vette célba, és a labda a lécet érintve vágódott fölé.

A csereként beállt Adebayorból hős lehetett volna, de addig pepecselt, míg Adriano odaért, a másik oldalon Messi szolgálta ki Villát, aki gyengén Casillas kezébe emelt. A 81. percben büntetőhőz jutott a Real is, miután Daniel Alves rossz ütemű becsúszással eltalálta Marcelo lábát. Az ítéletvégrehajtó Ronaldo volt, aki a jobbra dőlő Valdést becsapva a bal felsőbe emelt, megszerezve ezzel pályafutása első gólját a Barca ellen (1-1).


Igazi adok-kapokba kezdtek a csapatok a Real-gólja után, előbb Xavi álompassza után Villa rontott ziccerben, majd egy madridi kontra végén Khedira dolgoztatta meg Valdést. A négyperces hosszabbítás legvégén Iniesta próbált gólt rúgatni Villával, aki nem tudta levenni a labdát, így maradt az 1-1, azaz a tabellán minden változatlan, hat körrel a vége előtt nyolc pont a Barca előnye, amely elégnek tűnik a bajnoki címhez.

A két csapat szerdán este újra találkozik, akkor a valenciai Mestalla-stadionban a Király-kupa-döntőjében mérkőznek meg a felek.

A 32. forduló szombati meccsein:
Almería - Valencia 0-3 (0-0)
gól:
Soldado (51.), Stankevicius (67.), Jordi Alba (81.)

Getafe - Sevilla 1-0 (0-0)
gól:
Miku (75.)

Málaga - Mallorca 3-0 (2-0)
gól:
S. Fernandez (26.), Júlio Baptista (40., 56.)

A forduló további programja:
vasárnap:
Deportivo La Coruna - Racing Santander 17 ó
Levante - Hércules 17
Real Sociedad - Sporting Gijón 17
Osasuna - Athletic Bilbao 19
Espanyol - Atlético Madrid 21

hétfő:
Villarreal - Zaragoza 21 ó

Az élcsoport:
1. FC Barcelona 32 86-17 85
2. Real Madrid 32 73-23 77
3. Valencia 32 54-35 63
4. Villarreal 31 48-36 54
5. Sevilla 32 48-47 46
6. Athletic Bilbao 31 47-45 45