Vágólapra másolva!
A Loki honlapján hivatalosan is bejelentették, hogy Kondás Elemér lett a DVSC-TEVA labdarúgócsapatának új vezetőedzője, aki egyelőre a szezon végéig ül a címvédő kispadján.

A tavaly pro licences diplomát szerzett szakember az elmúlt években a debreceniek második számú csapatát, az NB II-es DVSC-DEAC együttesét irányította, Szima Gábor szerint átmenetileg ő a legjobb megoldás a posztra.

"Rövid időn belül hét bajnoki találkozó vár ránk, ezért úgy döntöttünk, most egy olyan szakemberre van szükség a kispadon, aki jól ismeri a csapatot, és aki tisztában van a játékosállománnyal és a gárda összetételével" - mondta a febreceni klub többségi tulajdonosa a klub honlapján.

A sajtó már hétfőn megszellőztette, hogy Kondás Elemér lesz a magyar bajnoki címvédő új trénere, de a klub azonnal cáfolta.

A vezetőedző munkáját Sándor Tamás és Györki Gábor segíti, a kapusedző Erdélyi Miklós marad.

Kondás Elemér játékosként 1993-ban szerződött a Garamvölgyi Lajos által irányított DVSC-hez, és tagja volt az 1995-ben bronzérmet nyert együttesnek. Pályafutása befejeztével Debrecenben telepedett le, itt járta végig az edzői ranglétrát.

A szakember a Siófok elleni vereség után lemondott cseh Zdenek Scasnyt váltja a kispadon. Scasny decemberben érkezett a hajdúsági együtteshez, de irányításával a csapat a Monicomp Ligában mindössze egy győzelmet és három döntetlent ért el, ugyanakkor háromszor kikapott. A Ligakupában a döntőben a Pakstól szenvedett vereséget, a Magyar Kupában pedig a Kecskemét a nyolcaddöntőben búcsúztatta a gárdát, amely a bajnokságban a hatodik, így jelen állás szerint nem indulhat nemzetközi kupában.