Vágólapra másolva!
Puskás Ferenc dédunokája és Kubala László unokája vezeti fel a Real Madridot és a Barcelonát a labdarúgó spanyol Király-kupa szerda esti döntőjében.

A Puskás Akadémia honlapja szerint a mérkőzést szervező Spanyol Királyi Labdarúgó Szövetség (RFEE) a madridi magyar nagykövetség közbenjárásának köszönhetően így tiszteleg a két sztárklub - részben magyar vonatkozású - múltja előtt.

A Reallal háromszoros BEK-győztes Puskás Ferenc dédunokája, Ane De Juan Damborena és a Barcelona első sikerkorszakát meghatározó Kubala László unokája, Ferenc László Kubala Vargas vezeti majd fel a két csapatot.

A tizenkét éves Ane a legendás magyar csatár fiatalabbik unokájának, Réka Damborena Puskásnak a leánya. Ferenc László tízéves, és Kubala Carlos nevű fiának a gyermeke.

A csapatokat kísérő fiatalok között Ferenc László bátyja, Jan László (13) is ott lesz. A két család képviselői együtt ebédelnek és töltik el a meccs előtti órákat.

A Real Madrid és az FC Barcelona szombaton is összecsapott, a spanyol bajnoki végeredménye 1-1 lett, így a címvédő előnye a tabellán továbbra is nyolc pont.

A madridi csapat 1993 óta nem végzett élen a Király-kupában, és legutóbb 2008 májusában győzött a Barcelona ellen, azóta öt katalán siker és - most szombaton - egy döntetlen született.

Bár a Barca rekorderként eddig huszonötször nyerte meg a honi kupasorozatot, a Real pedig tizenhétszer diadalmaskodott, a döntőben mindössze öt alkalommal - legutóbb 1990-ben - futott össze a két együttes. Ezeken a mérkőzéseken háromszor a katalánok, kétszer a fővárosiak hódították el a kupát.

A szerda esti a két csapat 214. rangadója lesz, az eddigieken kilencvennégy Real-siker született, nyolcvanhétszer pedig a Barcelona nyert.

Forrás: AFP/AFP/Dominique Faget

Lionel Messi, a katalánok aranylabdás sztárja csúcsot is dönthet a szerdai mérkőzésen: amennyiben kapuba talál, idénybeli ötvenedik gólját szerzi, amivel megdönti Puskás Ferenc 1959/60-as idényben felállított spanyol klubrekordját.

A Király-kupa-döntőt követően a Bajnokok Ligája elődöntőjében április 27-én Madridban, majd május 3-án Barcelonában csapnak össze a felek. A mérkőzés 21.30-kor kezdődik.