Vágólapra másolva!
Josep Guardiola, a Barcelona edzője szerint csapata már túltette magát a Real Madrid elleni elveszített kupadöntőn, és bár közeleg a Real elleni BL-elődöntő első felvonása, a játékosok egyelőre az Osasuna elleni bajnokira koncentrálnak. Guardiola nem mond le a Barcelona védjegyének számító, támadó stílusról, és nem érti, az újságírók miért állítják be tragédiaként, hogy a csapat már nem triplázhat.

"Számomra a bajnokság az igazán fontos, meg akarjuk nyerni a Primera Divisiónt, ez a sorozat a leginkább mérvadó. Ha nyolcpontos előnnyel vezetünk a Real Madrid előtt, az azért van, mert megdolgoztunk érte, és ha miénk lesz az arany, az azt mutatja, hogy igazi csapat vagyunk" - nyilatkozta egy pénteki sajtótájékoztatón Guardiola.

A Barcelona edzője azt mondta, egyelőre nem foglalkoznak a szerdai, Real elleni BL-elődöntővel, csak az Osasuna elleni bajnokira koncentrálnak, és Guardiola ugyanolyan kemény ellenállásra számít, mint két hete, amikor az Almería ellen 0-1-ről fordított a Barca.

Guardiola a Barca-szurkolóinak is üzent, amikor azt mondta, a hosszabításban elbukott kupadöntő után csapata mentálisan és fizikálisan is fáradt, ezért nagyon számít a drukkerek biztatására. Április 23-a egyébként ünnepnap Katalóniában, a Rózsa napja néven is illetett alkalomkor a férfiak rózsát adnak a nőknek, akik ezt könyvvel viszonozzák, és Guardiola úgy véli, úgy lenne tökéletes a szombati nap, ha a Barca telt ház előtt győzne az Osasuna ellen.

A Barca edzője persze nem kerülhette el a Real elleni kupadöntőre irányuló kérdéseket. "Sokan azt mondják, azért vesztettük el a döntőt, mert ragaszkodtunk a stílusunkhoz. Az ember néha nyer, néha veszít, de közben fontos, hogy ne veszítse el a stílusát. A Barcelona játékosainak megvan a saját felfogásuk a futballról, úgyhogy a Bernabéuaban is hűek maradunk majd ehhez, támadni fogunk és az lesz a célunk, hogy minél több gólt szerezzünk. A játékosok érthetően csalódottak voltak a vereség után, de ők is tudják, hogy a bajnokságban nyolc pont az előnyünk, és sorozatban harmadszor jutottunk be a BL-elődöntőjébe, úgyhogy különleges pillanatok várnak még ránk a szezon hátralévő részében. Ha rosszul játszottunk volna, akkor jobban zavarna, hogy nem nyertük meg a kupadöntőt, de azt a meccset már lezártuk magunkban. Hiába próbálják annak beállítani, nem lesz tragédia, ha a triplázás helyett a maradék két sorozat valamelyikét nyerjük meg" - szúrt oda egyet zárszóként az edző az újságíróknak.