Vágólapra másolva!
José Mourinho elárulta, hogy a Barcelona legyőzését hozó Király-kupa-döntő előtt egy Einstein-idézettel küldte csatába a Real Madrid játékosait. A portugál edző a két csapat szerda esti BL-elődöntőjében hazai pályán egy döntetlennel is beérné.

"Elmeséltem nekik, volt egy Albert Einstein nevű ember, aki azt mondta: van egy olyan erő, ami sokkal hatalmasabb, mint a gőz, az elektromos áram és az atomenergia, ez pedig az akarat" - idézte Mourinhót az Uefa.com. "Márpedig ez az Albert nevű srác nem volt hülye."

Mourinho a szerdai, madridi első BL-elődöntőn kevéssel is beérné a Barca ellen. "Ha nagy helyzeteink lesznek, jobbak leszünk, mint ők, természetesen boldog leszek egy döntetlennel. Ha mindez a Barcelonára lesz igaz, és úgy játszunk döntetlent, akkor is boldog leszek" - mondta a portugál, aki a Tottenham elleni negyeddöntő előtt is arról beszélt, hogy mennyire elégedett lenne hazai pályán az egy ponttal, aztán a Real 4-0-ra verte a londoniakat.

"Ha elveszítettük volna a Király-kupát, akkor is ugyanabban a lelkiállapotban lennénk. Én pedig ugyanaz a tréner vagyok, aki 5-0-ra kikapott a Barcától pár hónapja. Továbbra sincs olyan varázsfőzetem, amivel le tudjuk őket győzni, csak annyit tudok, hogy kemény munka kell hozzá."

Josep Guardiola az ellenfél magasztalásával alapozott a párharc első meccsére. "Gratulálok a Realnak a Király-kupa megnyeréséhez, megérdemelték a sikert. Egy olyan csapattal játszunk, amelyik kilencszer nyert BL-t és BEK-et, és a legjobb formájában van ebben az idényben. Győzelemre fogunk játszani. Ha védekezni jössz Madridba, biztos, hogy bajba kerülsz, mert a pálya nagyon széles, és nagyon jó játékosaik vannak."

A két csapat az elmúlt másfél hétben kétszer is megütközött egymással, a bajnoki meccsüket a Real hazai pályán, de emberhátrányban hozta 1-1-re, múlt szerdán a Király-kupa döntőjében pedig a hosszabbításban harcolták ki a győzelmet Cristiano Ronaldóék.