Vágólapra másolva!
Szigorú szabály bevezetésével próbálja elejét venni Aczél Zoltán annak, hogy a Haladás játékosai a bíróval foglalkozzanak. A legutóbbi fordulóban a kispadról elküldött vezetőedző döntése szerint az, aki a szezonból hátralévő mérkőzéseken reklamálásért vagy más fegyelmezetlenségért sárga lapot kap, az nem játszhat többet a csapatban.

A 25. fordulóban az Újpest 2-0-ra győzött Szombathelyen, pedig a meccs nagy részében a Haladás támadott. Az első félidő végén Fábián játékvezető a lelátóra küldte Aczél Zoltánt, aki azért gerjedt haragra, mert a bíró több tizenegyesgyanús esetnél is továbbot intett. Az idegesség a hazai játékosokra is átragadt, több lapot is kaptak reklamálásért, Halmosit pedig a 63. percben kiállította a bíró, miután az első figyelmeztetés után sem hagyott fel az ítéletek kommentálásával.

"Nincs mit szépíteni, hibáztam én is és hibáztak a játékosaim is" - idézte Aczélt a Haladás honlapja. "Utóbbiak azért, mert a félidőben elmondtam nekik, hogy bár én nem voltam elég nyugodt, nekik kötelező higgadtnak maradniuk. Én egyébként ezért magamat elég komolyan meg is büntettem, viszont Halmosit és Keneseit nem. Ha én, mint a csapat edzője elkövettem ezt a hibát, nem kérhetem számon a játékosaimat ugyanezért. Viszont tettem egy kikötést: innentől kezdve a hátralévő öt mérkőzésen, aki dumáért és fegyelmezetlenségért kap sárga- vagy piros lapot, ő nem húzhat többet Haladás mezt magára."

A 13. helyen álló Haladás szombaton 18 órától a 14. Siófok otthonában vendégszerepel, mindkét csapatnak győznie kell ahhoz, hogy elkerüljön a kieső zóna közeléből.