Vágólapra másolva!
A Liverpool hazai pályán háromgólos győzelmet aratott a Newcastle United felett vasárnap az angol labdarúgó-bajnokság 35. fordulójában. Kenny Dalglish csapata a győzelemnek köszönhetően megelőzte a Tottenhamet, és már az európai kupaindulást érő ötödik helyen áll.

A Kenny Dalglish érkezése óta óriásit javuló Liverpool azzal a tudattal léphetett pályára a Newcastle ellen, hogy amennyiben nyer, úgy megelőzi a szombaton a Chelsea ellen egy fantom- és egy lesgyanús góllal vesztő Tottenhamet, és átveszi az európai kupaindulást jelentő ötödik helyet. Andy Carroll ugyan felépült sérüléséből, de a téli átigazolási szezonban 35 millió fontért éppen a Newcastle-től megszerzett csatár csak a kispadon kezdett.

A Liverpool úgy kezdett, ahogy hazai pályán egy nagycsapatnak kezdenie kell, a 10. percben Flanagan jobboldali beadását a vendégek nem tudták eltakarítani, a labda így Maxi Rodríguez elé került, akinek lövése Simpsonon megpattanva került a kapuba.

A Liverpool végig mezőnyfölényben futballozott, de a második gólra az 59. percig kellett várni, ekkor a Suárez buktatásáért megítélt büntetőt Kuyt gurította a jobb sarokba. Hat perccel később jött a harmadik, Suárez passza egy védőről Kuyt elé pattant, aki a legjobb ütemben tette vissza a labdát az uruguayi elé, aki Krul mellett a hálóba gurított. A Liverpool a 3-0-s győzelemmel jobb gólkülönbségének köszönhetően megelőzte a Tottenhamet, és feljött az ötödik helyre.

A másik kora délutáni meccsen a Wolverhampton egy tizenegyes után szerzett vezetést a Birmingham ellen, amely egy nagy védelmi hiba után egyenlített, Foster nagy kirúgása után Mancienne röviden fejelte haza a labdát, amit Sebastian Larsson használt ki. Nem sokkal a City gólja után a két buta sárgát - az elsőt kakaskodásért, a másodikat műesésért kapta - begyűjtő Gardner kiállítása miatt tíz emberre fogyatkozott a hazai csapat, de a Wolves ezt nem tudta kihasználni.

Premier League, 35. forduló:
Liverpool - Newcastle United 3-0 (1-0)
gól:
Maxi Rodríguez (10.), Kuyt (59.), L. Suárez (65.)

Birmingham City - Wolverhampton Wanderers 1-1 (1-1)
gól:
S. Larsson (27.), illetve S. Fletcher (7.)
piros lap: Gardner (29., Birmingham)