Vágólapra másolva!
Ottmar Hitzfeld, a svájci labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya élesen kritizálta José Mourinhót, a Real Madrid vezetőedzőjét, amiért a klubhoz méltatlan, védekező taktikával küldte fel csapatát a Barcelona elleni összecsapásokra.

"Ez a játék nem felel meg a madridi elvárásoknak. Egy legendás klub jó hírét és imázsát tette tönkre ezzel" - nyilatkozta a 62 éves német szakember, aki 1997-ben a Borussia Dortmunddal, 2001-ben pedig a Bayern Münchennel nyerte meg a Bajnokok Ligáját.

Hitzfeld szerint a portugál tréner nemcsak szakmailag követett el súlyos hibákat a katalánok elleni BL-elődöntő első mérkőzésén - amelyet Messi két góljával nyert meg a Barcelona a Bernabeu-stadionban -, hanem a mérkőzést követő sajtótájékoztatón is, ahol élesen kritizálta a játékvezetőt, valamint arra utalt, hogy az UEFA az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) támogatása miatt részesíti különleges elbánásban a Barcelonát.

"Ez teljességgel helytelen, ezzel átlépett egy határt" - mondta Hitzfeld, aki hozzátette: az UEFA edzői továbbképzésén többször is találkozott Mourinhóval, aki szerinte "olyan, amilyennek látszik", azaz "arrogáns, megközelíthetetlen és faragatlan".