Vágólapra másolva!
Nyolcgólos meccsen döntetlent játszott egymással a Ferencváros és a Zalaegerszeg az Üllői úton a labdarúgó NB I 28. fordulójában. A ZTE már 3-0-ra és 4-1-re is vezetett a borzasztóan védekező Fradi ellen, a második félidőben azonban feljavult a hazaiak játéka, szereztek három gólt, így 4-4-es döntetlen született.

Monicomp Liga, 28. forduló:
Ferencváros - Zalaegerszeg 4-4 (1-4)
Albert-stadion
v.: Kassai Viktor
Ferencváros: Haber - Balog, Csizmadia, Tutoric, Junior - Morales, Rodenbücher (Józsi, 29.), Stanic (Dragóner, 84.) - Schembri, Pölöskey, Abdi (Heinz, 54.)
Zalaegerszeg: Vlaszák - Bogunovic, Miljatovic, Kovács, Panikvar - Szalai (Kocsárdi, 63.), Simonfalvi (Rajcomar, 80.), Kamber, Horváth (Delic, 57.), Balázs - Turkovs
gól: Schembri (34., 82.), Pölöskey (56.), Heinz (74.), ill. Szalai (16.), Balázs (18.), Turkovs (27.), Kamber (38. )
sárga: Abdi (25.), Morales (69.), Csizmadia (73.), Pölöskey (89.) ill. Kamber (42.), Szalai (60.)

Az első negyedórában nagy iramot diktáltak a játékosok, de komoly helyzete egyik csapatnak sem volt. A következő három percben azonban két gólt is lőtt a Zalaegerszeg. A 16. percben Turkovs vitte el három ferencvárosi mellett a labdát, majd egy lepattanó lövésre Szalai érkezett és a kapuba bombázott. (0-1)

A 18. percben Balázs növelte a vendégek előnyét, remek indítást kapott, lefutotta Csizmadiát, és magabiztosan használta ki a ziccert. (0-2)

A 25. percben hárommal vezethetett volna a ZTE. Turkovs kapott parádést indítást, Csizmadia és Tutoric csak a mezszámát tudta leolvasni, de a vendégek csatárát a kifutó Haber megzavarta, így nem találta el a labdát, és kihagyta a ziccert. Két perccel később azonban ennél is nagyobb helyzetbe került a ZTE-csatár, Balázs csinált bolondot Csizmadiából, elment a bal oldalon, majd a középen egyedül érkező Turkovshoz passzolt, akinek már nem okozott gondot az üres kapuba lőni. (0-3)

A 33. percben Kamber egy az egyben ment a kapusra, de közelről mellé lőtt. Az ellentámadásból szépített a Fradi, Abdi pontos beadását Schembri közelről a kapuba stukkolta. (1-3)

A 36. percben feljöhetett volna egy gólra a Fradi, de egy bal oldali beadást Pölöskey a kapufára bólintott.

Hiáb a támadt fel a Fradi, Kamber gyorsan lehűtötte a kedélyeket, a 38. percben Turkovs Csizmadia és Tutoric szorításában is tovább tudta tenni a labdát Kambernek, aki 18 méterről, kapásból hatalmas gólt lőtt. (1-4)

A második félidőre támadóbb felfogásban jött ki a Fradi, főleg Abdi mozgott sokat és teremtett helyzeteket, ennek ellenére az 54. percben Prukner László lehozta őt, és Heinz állt a helyére. A szomáliai légiós nem titkolta csalódottságát, a Fradi-szurkolók is fütyültek, a tréner valamit mondott Abdinak, de láthatóan nem nyugtatta meg vele.

Az 56. percben kettőre jött fel a Fradi, egy bal oldali szögletre két méterre a gólvonaltól, a kapus felségterületén Pölöskey emelkedett a legmagasabbra, és a kapuba csúsztatott. (2-4)

A 74. percben ismét nyílttá tette a meccset a Fradi, Junior szép csellel indult meg, tökéletesen emelt Heinz elé, a csereként beállt cseh csatár kapásból a hálóba lőtt. (3-4)

A lendület egészen az egyenlítésig vitte a Fradit, a 82. percben egy előre ívelt labda Schembri elé került, a máltai csatár pedig közelről nem hibázott, és beállította a 4-4-es végeredményt.