Vágólapra másolva!
Magyar telefonszámok is szerepelnek annak a szingapúri férfinek a híváslistáján, akit márciusban fogtak el a rendőrök Finnországban, és akit több száz nemzetközi focimeccs manipulálásával gyanúsítanak fogadási csalásokkal összefüggésben.

Wilson Raj Perumalt márciusban fogták el a rendőrök Finnországban. A szingapúri férfit azzal gyanúsítják, hogy több száz nemzetközi futballmérkőzés manipulálásában vett részt az elmúlt években. Az RTL Híradó birtokába került néhány nyomozati irat, köztük a férfi híváslistájának egy része, amelyen magyar telefonszámok is szerepelnek.

Az egyik mobil egy Zoli nevű férfié, akitől Perumalnak több nem fogadott hívása volt február második felében, a másik magyar szám mellett a Leach név szerepelt, de egyiket sem sikerült felhívni.

A férfi híváslistáján több szingapúri, finn és brit szám is szerepel. A brit Daily Telegraph pénteken azt írta, hogy a férfi két februári, Törökországban megtartott nemzetközi mérkőzéshez is köthető, amelyek miatt a FIFA már fegyelmi eljárást indított bundagyanú miatt.

Az egyik meccset, a Bulgária-Észtország összecsapáson három magyar bíró, Lengyel Kolos, Selmeczi Krisztián és Csák János közreműködött.

A szingapúri fogadási maffia által célba vett finn bajnokság rajtját elhalasztották, két csapatot kizártak, tizenegy játékos hosszú eltiltásra számíthat.