Vágólapra másolva!
A brazilok legendás csatára, Pelé szerint a Manchester Unitedben szereplő mexikói Javier Hernandezből olyan jó játékos válhat, mint amilyen a barcelonai Lionel Messi.

A 22 éves mexikói támadó parádés formában van, amióta a Manchester United megvette a Chivastól 2010-ben, 42 meccsen 20 gólt szerzett.

"Semmi kétség, Hernandez egy nagyon ígéretes futballista. Több meccsét is láttam már a televízióban, és fantasztikusan játszott" - nyilatkozta a háromszoros világbajnok Pelé egy brazíliai sajtótájékoztatón.

Forrás: AFP
Hernandez csak egy évvel fiatalabb Messinél

"Ő lehet az új Messi, óriási tehetség. De Hugo Sanchezhez is mérhetném, aki hozzá hasonlóan sok gólt szerzett" - mondta a brazil lengeda, hozzátéve, hogy arra azért még kíváncsi, hogy a Chicaritónak becézett támadó hogyan fog majd játszani a mexikói válogatottban.

A Barcelona aranylabdásáról Pelé - a Goal.com futballportál cikke szerint - azt mondta: "Nagy különbség van a Barcában, illetve az argentin válogatottban szereplő Messi között. Amikor a nemzeti csapatban játszik, akkor nem ugyanaz a játékos" - szúrt oda a júliusi Copa Americán a brazilokkal is meccselő argentinoknak Pelé.

Messit és Hernandezt május 28-án egy pályán is lehet majd látni, a Barcelona-Manchester United mérkőzésen a Bajnokok Ligája-trófea lesz a tét a Wembley-ben.