Vágólapra másolva!
Sorozatban harmadszor, története során huszonegyedszer nyerte meg a spanyol labdarúgó-bajnokságot a Barcelona, amely a 36. fordulóban 1-1-re végzett a Levante otthonában, így a második Real Madrid már nem foghatja be. A Vadócz Krisztiánnal felálló Osasuna kétgólos hátrányból fordított a Sevilla ellen, és ezzel nagy lépést tett a bennmaradás felé.

A 28. percig kellett várnia a Barcelonának az első gólra, Xavi ívelte a védő között beinduló Keitához a labdát, aki 15 méterről bombaerős fejest küldött a jobb felsőbe.


Mivel a Barcának már a döntetlen is aranyat ért, kicsit lazábbra vették a figurát a katalánok, amit jól jelzett Piqué megmozdulása, a középső védő egyszerűen luftot rúgott, miközben ki akarta vágni a labdát, Caicedo pedig szemfülesen kihasználta Shakira párjának hibáját.


A második félidőben szinte csak Messi akart futballozni, aki két elképesztő szólót is kivágott, de mindkétszer kisegítette a kapufa a Levantét. Az 1-1 miatt egyik csapat sem bánkódott, de főleg a Barca ünnepelhetett, amely ezzel sorozatban harmadszor végzett a bajnokság élén.

A negyedik helyezett Villarreal csak döntetlent ért el a már kiesett Almería ellen, míg Pintér Ádám a kispadról nézhette végig, ahogy a Zaragoza 2-1-es vereséget szenved San Sebastianban, így marad a kiesést jelentő 18. helyen. A bajnokság első fordulójában a Barcát verő Hérculesnek már megpecsételődött a sorsa, a Mallorca elleni 2-2-vel az alicantei csapat készülhet a másodosztályra.

Az Osasuna 0-2-ről állt fel a Sevilla ellen, amely Negredo két fejesével került előnybe Pamplonában, majd a hazaiak a szünet után egy perccel Kike Sola perdítésével megfelezték a különbséget. A nagy dolgok a hajrában történtek, előbb Kike Sola köszönt be másodszor is egy balos gurítás után, majd Camunast egy egészen pazar, 60 méteres keresztlabda megszelidítésénél az sem zavarta, hogy Dabo úgy csapta arcon, hogy vérző sebet okozott neki, a visszatett labdát pedig Lekic belsőzte be. Vadócz Krisztián végig a pályán volt, csapata pedig hatalmas lépést tett a bennmaradás felé, hiszen két körrel a vége előtt öt pont az előnye a Zaragoza előtt.

Primera División, 36. forduló:
Levante - Barcelona 1-1 (1-1)
gól:
Caicedo (41.), illetve S. Keita (28.)

Almería - Villarreal 0-0

Real Sociedad - Zaragoza 2-1 (1-0)
gól:
Tamudo (24.), Aranburu (88.), illetve Gabi (54.)

Espanyol - Valencia 2-2 (1-2)
gól: Osvaldo (19.), Galán (76.), illetve Soldado (9.), Mata (25.)

Hércules - Mallorca 2-2 (2-0)
gól: Aguirre (12., 42.), illetve Víctor (76.), Webo (80.)

Osasuna - Sevilla 3-2 (0-2)
gól:
Kike Sola (46., 87.), Lekic (90.), illetve Negredo (26., 28.)
piros lap: Medel (91., Sevilla)

Az élcsoport:
1. Barcelona 92 - már bajnok
2. Real Madrid 86
3. Valencia 67
4. Villarreal 62
5. Athletic Bilbao 54
6. Sevilla 52