Vágólapra másolva!
Az idei bajnoki szezonban eddig 36 bajnoki gólt szerzett Cristiano Ronaldo a hátralévő két fordulóban a spanyol élvonal abszolút csúcstartójává léphet elő. A Real Madrid támadója - aki az előző két meccsén hét gólt lőtt - mindössze két gólra van a 38 találattal csúcstartó Telmo Zarra és Hugo Sanchez rekordjától.

Ronaldo a múlt hét végi fordulóban négy alkalommal talált be a Sevilla kapujába, kedd este, a Getafe együttese ellen pedig mesterhármast ért el, így hatalmas lépést tett az új rekord elérése felé.

Ráadásul az utóbbi három góljával megelőzte a Real egykori magyar klasszisát, Puskás Ferencet is, aki legjobb idényében minden meccsét figyelembe véve 47 gólig jutott a Real Madridban, míg Ronaldo jelen pillanatban 49 találatnál jár (Messi már korábban Puskás elé került ebben az összevetésben).

Ronaldo a Marca című madridi napilap és az EFE hírügynökség szerint a bajnokságban már 37 gólt szerzett, a spanyol szövetség azonban nem a portugál támadónak, hanem honfitársának, a védő Pepének adott meg egy gólt, akin megpattant a szabadrúgás a Real Sociedad elleni, múlt szeptemberi mérkőzésen.

Ronaldo Sociedad elleni gólját a szövetség Pepének ítélte, így hivatalosan csak 36 gólos (1:34-nél látható):


Ronaldo keddi mesterhármasával igencsak meglépett az FC Barcelona argentin támadójától, Lionel Messitől, aki a szerda esti, Levante eleni mérkőzés előtt 31 találattal volt második a góllövőlistán.

"Természetesen szeretnék gólkirály lenni, ezért harcolok, de nem megszállott módjára" - nyilatkozta a Marcának Ronaldo. "Nyilván a csapattársak is segítenek, hogy sikerüljön ezt a célt elérnem, de a lényeg számomra mégsem ez, hanem hogy a csapat legyen jó és eredményes, és közben én is élvezzem a játékot, főleg a támadófutballt, amely a szívemhez a legközelebb áll."

Telmo Zarra az 1950/51-es, a mexikói Hugo Sánchez pedig az 1989/90-es szezonban 38 találattal lett gólkirály.