Vágólapra másolva!
Megszerezte az ezüstérmet a Paks az NB I-ben, miután hazai pályán legyőzte a Vasast. Kis Károly együttesében a házi gólkirály, Böde Dániel mesterhármassal rukkolt elő, a nagy ünneplést ígérő edző egy vödör vizet kapott a nyakába, és kijelentette: most már Magyarországot képviselik. A Paks jövőre az Európa Liga selejtezőjében indul.

Monicomp Liga, 29. forduló:
Paks - Vasas 3-0 (1-0)
Paks, 3000 néző, v: Bognár
gól: Böde (43., 68. és 71. - az utolsót 11-esből)
Paks: Csernyánszki - Csehi, Éger, Fiola, Báló - Böde, Heffler, Sifter, Sipeki (Mészáros, 43.) - Kiss, Magasföldi
Vasas: Németh - Gáspár, Kovács, Mileusnic, Présinger - Arsic (Beliczky, 60.), Kulcsár, Lisztes, Nagy, Rezes (Lázok, 46.) - Ferenczi

Abban a tudatban lépett pályára a Paks péntek délután, hogy ha nyer, már biztosan ezüstérmes a bajnokságban. Noha az első félidő unalmasra sikeredett, a hajrában villantak a hazaiak: Kiss Tamás jobbról érkező beadását a házi gólkirály, Böde Dániel küldte a léc alá az ötösről.

Fordulás után az elszánt zöld-fehér támadó újabb gólokat lőtt: előbb fejjel verte meg Németh kapust Csehi beívelését, majd a Kulcsár felesleges kezezése után megítélt büntetőt nagy erővel, magabiztosan lőtte a kapu közepébe.

A Vasas továbbra is nyeretlen a bajnokságban Pakson, ahol az edző egy nagy vödör vizet kapott a nyakába, így ünnepelve a csapat történetének első ezüstérmét.

"Úgy érzem magam, mint egy vízilabdaedző, eláztattak a fiúk" - zihálta Kis a Sport Tv kamerájába. "Az első félidőben feszültebben kezdtünk, de a gól sokat jelentett. A fordulás után egyértelműen jobban játszottunk, mint a Vasas, látványos támadásokat vezettünk, szép gólokat lőttünk. Köszönet mindenkinek, aki hozzájárult a sikereinkhez. Ezután nemcsak Paksot, hanem Magyarországot is képviselnünk kell."