Vágólapra másolva!
Két veterán játékosával, Mark van Bommellel és Flavio Romával, valamint világklasszissá fejlődő védőjével, Thiago Silvával is szerződést hosszabbított az AC Milan labdarúgócsapata. Silva jövőre is együtt játszhat Alessandro Nestával, mint ahogy az örökijú Filippo Inzaghival is, akik szintén aláírtak egy-egy évet, Andrea Pirlo ellenben távozik.

Az olasz bajnok hivatalos honlapján jelentette be, hogy Thiago Silvát 2016. június 30-ig magához láncolta. A 26 esztendős brazil válogatott védő a csapat alapembere lett az elmúlt két évben, védőtársa, Alessandro Nesta mellett világklasszissá nőtte ki magát, és több európai élcsapat is szerette volna leigazolni, lehetett olvasni a Real Madrid és a Chelsea érdeklődéséről is, de Silva elkötelezte magát a Milanhoz.

A Nesta, Silva védőpáros a következő idényben is együtt játszhat, mivel az olasz hátvéd is hosszabbított, 2012 júniusáig írt alá.

Rajta kívül Mark van Bommel, Flavio Roma és Filippo Inzaghi is hosszabbított, a télen a Bayern Münchentől érkezett 34 éves holland középpályás, a 36 esztendős olasz cserekapus, és az idény során szinte végig sérüléséssel bajlódó klasszis csatár is egyaránt egy-egy szezonra írt alá a Milanhoz.

Ezzel egy időben tíz esztendő után bejelentette távozását Andrea Pirlo, aki minden bizonnyal a nagy rivális Juventusnál folytatja pályafutását: "Tíz felejthetetlen év után szeretném megköszönni mindazt, amit ez a klub tett értem."

A klub ugyanakkor még mindig nem döntött arról, hogy kínál-e új szerződést középpályásainak, a holland Clarence Seedorfnak, valamint Massimo Ambrosininek.

Ha elolvasta a cikket, töltse ki az [origo] focikvízét is, és nyerjen válogatott sporteszközöket!