Vágólapra másolva!
Több mint kétezer szurkoló várta Kecskemét főterén a Magyar Kupa döntőjében győztes KTE csapatát szerdán késő este. A városháza elé begördülő buszt Zombor Gábor polgármester fogadta, majd megkezdődött a pezsgős ünneplés.

Az 1911-ben alapított, centenáriumát ünneplő klub fennállásának legnagyobb sikerét ünnepelte a magyar bajnok Videoton ellen a Puskás Ferenc-stadionban 3-2-re megnyert mérkőzés éjszakáján. A szurkolók konvoja által kísért busz éjfél előtt érkezett meg a főtérre, majd egy órán keresztül tartott az ünneplés. A hangosbemondón keresztül köszöntők hangoztak el, közben pedig szüntelenül folyt a pezsgő.

Zombor Gábor kiemelte: három esztendővel korábban, amikor a KTE feljutott az élvonalba, azt tűzték ki elérendő célként, hogy a csapat jusson ki a nemzetközi porondra. "Ez a vállalás megvalósult" - mondta a polgármester, aki a Puskás Ferenc-sStadionban tekintette meg a mérkőzést.

Tomislav Sivic vezetőedző megköszönte a város, a tulajdonosok és a szurkolók támogatását, és további együttműködést kért mindenkitől. A csapatkapitány, a harmadik alkalommal Magyar Kupát nyert Tököli Attila, aki a Puskás-stadionban tartott eredményhirdetésről hiányzott, már ismét boldogan és felszabadultan ünnepelt játékostársaival. Vélhetően túltette magát azon, hogy a találkozó során összeakaszkodott a neki nagy helyzetben nem passzoló csapattársával, Litsingivel.

Tököli Attilát a mérkőzés vége előtt történt lecserélése után azonnal doppingvizsgálatra vitték, így példátlan módon nem a csapatkapitány vehette át a kupát. A doppingellenőrök a cserepadon helyet foglaló Bertust azelőtt akarták elvinni vizsgálatra, mielőtt pályára lépett volna. Erről az elhatározásukról lemondtak, így a fiatal, tehetséges játékos pályára léphetett.

A főtéren több szurkoló is megjegyezte: az MLSZ illetékesei a Magyar Kupa döntőjét tehették volna egy szombati napra, így méltóbb lett volna a hagyományokhoz, nem beszélve arról, hogy több kecskeméti szurkoló utazott volna Budapestre. A főtéri fogadás vége után, a játékosok felszálltak a buszra, és egy zártkörű rendezvényen folytatódott az ünneplés.

Ha elolvasta a cikket, töltse ki az [origo] focikvízét is, és nyerjen válogatott sporteszközöket!