Vágólapra másolva!
A Ferencváros szerezte meg a bronzérmet a labdarúgó Monicomp Ligában, ezáltal az utolsó indulási jogot az Európa Liga következő idényére, miután három gólos győzelmet aratott a vendég Pápa felett a harmincadik, utolsó forduló vasárnapi mérkőzésén. A csereként beállt, visszavonuló Dragóner Attila lőtte a hazaiak harmadik gólját.

NB I, 30. (utolsó) forduló:
Ferencváros - Lombard FC Pápa 3-0 (1-0)
Albert-stadion, 5000 néző, v.: Fábián
gól: Schembri (45.), Morales (71.), Dragóner (90.)
sárga lap: Schembri (68.), illetve Rebrik (21.), Quintero (23.), Zulevs (32.)
Ferencváros: Ranilovic - Balog Z., Csizmadia, Tutoric, Junior - Rósa, Maróti, Stanic (Dragóner, 54.), Abdi - Schembri (Pölöskey, 74.), Morales (Józsi, 79.)
Lombard FC Pápa: Szűcs L. - Nagy S., Dlusztus, Farkas A., Tóth G. - Quintero, Bárányos, Supic (Venczel, 75.), Zulevs - Bali (Varga G., 67.), Rebrik (Szabó Zs., 60.)

A nagy tét, az Európa Liga-indulást érő bronzérem miatti győzelmi kényszer rányomta a bélyegét a Ferencváros játékára: a hazaiak görcsösen futballoztak, míg a Pápa próbálta minél többet birtokolni a labdát, illetve széttördelni a játékot. A vendégek terve egészen az első félidő utolsó percéig tökéletesen bejött, hiszen a fővárosiaknak addig egyetlen helyzete sem akadt, de a szünet előtt Schembri a balösszekötő helyén megiramodott, majd egy 15 méteres labdavezetés után, hét méterről elegánsan emelt át Szűcs Lajoson.

"Éreztem, hogy Schembri gólt fog lőni, aki megígérte, hogy utána kijön majd hozzám" - nyilatkozta a Sport Televíziónak az FTC-mezben 349-szer szerepelt Dragóner Attila a szünetben, még az utolsó pályára lépése előtt.

A folytatásban egyre nagyobb fölényben futballozott a hazai együttes, ez pedig a 71. percben góllá érett. Ezt követően már mindkét csapat a mérkőzés lefújását várta. A ferencvárosi örömünnepet az tette teljessé, hogy a profi futballtól visszavonuló Dragóner is betalált az utolsó pillanatokban.

A Ferencvárosban az 54. percben csereként pályára lépett Dragónernek ez volt az utolsó fellépése profi futballistaként. A 36 éves védő két-két bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelhetett a zöld-fehérekkel, továbbá egyszer a hazai Szuperkupát is elhódította a csapattal.

A meccs lefújását követően játékostársai a magasba dobálták a védőt. "Boldog vagyok, hogy ezt a röpke időt eltölthettem itt, a szurkolóknak nagyon köszönöm, hogy kiálltak mellettem jóban-rosszban. A sors is így akarta, álmaimban gondoltam csak, hogy ilyen szép lesz a búcsú. Elmegyek egy kicsit ünnepelni a fiúkkal, majd elkezdem a jövőt építeni" - nyilatkozta a bajnokit követően a 36 éves, huszonnyolcszoros válogatott Dragóner.

A Ferencvárosban volt egy jubiláló is, ugyanis Balog Zoltán 300. bajnoki mérkőzését játszotta.