Vágólapra másolva!
Nicklas Bendtner elhagyhatja a Premier League-ben negyedik helyen végzett Arsenal csapatát - mindezt a játékos apja és egyben ügynöke jelentette ki. A dán támadó a kevés játéklehetőség miatt szeretne távozni.

Thomas Bendtner a Daily Mirror című angol napilapnak adott nyilatkozatában jelentette be fia távozási szándékát. "Nicklas száz százalékig nyitott a klubváltásra. Döntött, és erről tájékoztatta az Arsenalt is. Játszania kell a szezon elejétől kezdve, ezért, ha szomorúan is, de távoznia kell."

A 23 éves dán csatár az idén 26 mérkőzésen lépett pályára, és mindössze öt gólt szerzett. A Goal.com futballportál információi szerint többek között a Fullham is érdeklődik a játékos iránt. Bendtner 2004-ben csatlakozott az Arsenal tartalékcsapatához, majd 2005-ben mutatkozott be az első keretben. A Transfermarkt.net internetes oldal 8,5 millió euróra taksálja a játékos átigazolási árát.

Az Udinese 35 millióért sem adja Alexis Sánchezt

Az Udinese hivatalos oldalán megjelent közlemény szerint 35 millió eurós ajánlat érkezett Alexis Sánchezért, ám a klub ezt visszautasította. Az együttes vezetősége nem szeretne megválni egyik legértékesebb játékosától, akiért sztárcsapatok állnak sorba.

A közleményben nem nevezték meg, melyik klub jelentkezett be a chilei támadóért. A Goal.com a múlt héten arról írt, hogy az olasz együttes 30 millió eurót kér Sánchezért, ugyanakkor a bajnokságban elért negyedik helynek köszönhetően a csapat ősszel Bajnokok Ligája-selejtezőt játszhat. Valószínűleg ez nagyban közrejátszik abban, hogy mégsem szeretnének megválni egyik legjobb játékosuktól, akit az angol sajtó szerint a Manchester United, a Manchester City, a Chelsea, a Real Madrid és az Inter is meg szeretne szerezni. Sáncheznek 2014-ben jár le a szerződése jelenlegi klubjánál, az idei szezonban harminckét mérkőzésen tizenkét találatot szerzett, és ugyanennyi gólpasszt adott.

Védő lesz a Barcelona első átigazolása?

A Sport.es nevű spanyol sportoldal információi szerint a Barcelona le szeretné igazolni a Sporting Gijón 21 éves védőjét, José Angelt. José Angel balhátvéd, csakúgy, mint Maxwell, Abidal és Adriano. Könnyen lehet, hogy Maxwell ezzel kiszorul a keretből, és máshol folytatja pályafutását. Angel 49 mérkőzésen lépett pályára a Gijón együttesében, és a hírek szerint négymillió eurót fizethet érte a Barcelona.