Vágólapra másolva!
A Barcelona honlapján közölte, hogy még kedd este elutazik a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjének helyszínére. A katalánoknak az izlandi vulkán kitörése miatt kell sietniük Londonba, a terjedő füstfelhő ugyanis várhatóan egyre jobban korlátozni fogja az európai légi közlekedést.

A Barcelona az eredeti tervek szerint csütörtökön utazott volna a fővárosba, ám a klub hivatalos oldala kedden délben közölte, hogy már kedd este 10 órakor repülőre ül az együttes a légi közlekedést akadályozó Grimsvötn vulkán miatt.

A spanyol bajnok óvatossága érthető, hiszen tavaly májusban egy másik izlandi vulkán, az Eyjafjallajökull miatt hosszú buszozásra kényszerültek az Inter elleni idegenbeli BL-elődöntő előtt, és el is veszítették 3-1-re az első meccset, a hátrányt pedig nem tudták behozni a visszavágón.

Nagy-Britanniában már hétfőn bejelentették, hogy a napokban várható a légi közlekedés korlátozása a terjedő hamufelhő miatt, kedden pedig már több száz járatot töröltek is.

A Barcelonát kísérő 25 ezer szurkoló sorsa egyelőre kérdéses. Bár a drukkerek várhatóan földi közlekedéssel is oda tudnak érni Londonba, Josep Guardiola aggodalmát fejezte ki. "Nagyon nem lenne jó úgy játszani a döntőben, hogy a Wembley fele üres" - nyilatkozta a Barca vezetőedzője.

A Bajnokok Ligája fináléjában szombaton este 20.45-kor Londonban a Wembley-stadionban csap össze a Barcelona és a Manchester United.