Vágólapra másolva!
Diego Maradona súlyos vádakkal illette az argentin szövetség elnökét. Az argentin aranylabdás szerint az 1994-es válogatott tagjai Julio Grondona tudtával kaptak doppingszert az ausztrálok elleni sorsdöntő vb-pótselejtező előtt.

1994-ben az argentinok pótselejtezőre kényszerültek a világbajnoki kvalifikációban, és az idegenbeli 1-1 után hazai pályán kellett kiharcolniuk a kijutást az ausztrálok ellen.

"Miért nem zajlott a találkozó után doppingvizsgálat, noha egyébként mindig volt? Azért, mert gyorsító kávét itattak velünk. Tettek valamit bele, amitől többet bírtunk futni" - fogalmazott Maradona az America nevű csatorna egyik műsorában.

A találkozót végül 1-0-ra megnyerték az argentinok Alex Tobin öngóljával, és kijutottak a vb-re 2-1-es összesítéssel. "Azelőtt tíz doppingellenőrzést végeztek el rajtunk, és éppen azon a meccsen nem tették meg, amelyik eldöntötte, hogy mehetünk-e az Egyesült Államokba. Ez csalás volt, és Grondona tudott róla."

Maradona szerint az argentin szövetséget 1979 óta irányító elnök régóta tisztában vele, hogy a futballban használják a drogokat. "Bármit magunkhoz vettünk, amit a doktor javasolt. Ahhoz hogy kijussunk a vb-re, még narancslevet is itattak velünk. Azért mondom most ezt el, mert Grondona úgy beszélt a drogokról, mintha semmit sem tudna róluk, és arról a betegségről, amiben én szenvedtem."

Az ügy hátterében a Maradona és Grondona közötti viszály áll, ami azóta dúl, hogy az elnök a tavalyi vb-kudarc után nem hosszabbított szerződést a szövetségi kapitányként tevékenykedett Maradonával.

A néhány napja edzőként a dubaji al-Vaszlhoz szerződött Maradona vasárnap azt is közölte, hogy beperli Grondonát, mert a hetvenkilenc éves sportvezető burkoltan ugyan, de az ő drogos múltjára célozgatott egy múlt heti interjúban.

Maradonát a szóban forgó 1994-es egyesült államokbeli vb-ről a csoportszakasz során kizártak ephedrin használata miatt.

Ha elolvasta a cikket, töltse ki az [origo] focikvízét is, és nyerjen válogatott sporteszközöket!