Vágólapra másolva!
Háromszáz millió forintos felújítás kellene ahhoz, hogy a Puskás Ferenc Stadion visszanyerje az utóbbi években megszokott 42 500 fős befogadóképességét.

A témával az Országgyűlés sport és turizmus bizottsága kihelyezett ülésén foglalkozott.

Vígh László, a sportingatlanok hasznosításáért felelős kormánybiztosa bejelentette, ahhoz, hogy az aréna középső karéját újra megnyithassák, egy háromszáz millió forintos statikai beruházás kellene.

A bejelentés után Varga László MSZP-s képviselő javasolta, a kormány biztosítsa a szükséges összeget a renováláshoz, így a labdarúgó-válogatott szeptember 2-án már nagyobb közönség előtt fogadhatná a svédeket a várhatóan sorsdöntő Eb-selejtezőn.

Hadházy Sándor fideszes honatya emlékeztetett arra, korántsem biztos, hogy a statikai vizsgálatok elvégzésére, a különféle hatósági engedélyek beszerzésére és a lelátó kijavítására elegendő a mérkőzésig hátralévő három és fél hónap.

Vígh László kormánybiztos azt ígérte, egy héten belül tájékoztatja a bizottságot arról, hogy a határidőig megvalósítható-e a középtribün renoválása.

A legutóbbi hazai, hollandok elleni válogatott mérkőzésen kizárólag a lelátó alsó részén foglalhattak helyet a nézők, erre a meccsre 25 ezer jegyet hoztak forgalomba. A karéj megnyitásával az aréna kapacitása 42 500 főre nőne.