Vágólapra másolva!
Gera Zoltán vasárnapi piros lapja ellenére a Fulham a második helyen végzett a Premier League fair play-táblázatán, és mivel az első helyezett Chelsea a Bajnokok Ligájára kvalifikálta magát, Gera csapata ősszel az Európa Ligában indulhat. Valószínűleg már a magyar futballista nélkül, aki a játékos környezetéből származó információnk szerint visszatérhet a West Bromwich Albionhoz.

A Fulham EL-indulását Gera Zoltán piros lapja sodorta veszélybe, aki az utolsó fordulóban játszott, Arsenal elleni meccsen csereként beállva csúnyán rácsúszott Thomas Vermaelenre, amiért a bíró kiállította. Gera az [origo]-nak azt mondta, utólag nem érti, miért ment bele ilyen helyzetbe, és valószínűleg az egész idény feszültsége jött ki rajta.

A Fulhamnek ez volt az egyetlen piros lapja a szezon során, és végül a Chelsea mögött második helyen végzett a Premier League fair play-táblázatán, amely nemcsak a piros és a sárga lapok alapján áll össze, készítői figyelembe veszik a csapatok pozitív hozzállását, az ellenfél és a bírók tiszteletét, illetve a klubvezetők viselkedését is.

Mivel a Chelsea a BL-ben szerepel majd, így a Fulhamra szállt az EL-indulás joga, a csapatra így mindössze 39 nappal az angol bajnokság befejezése után, június végén már újabb tétmeccs vár. Az angolok és a norvégok az UEFA-tól kaptak egy-egy plusz helyet az Európa Ligában, miután az összesített fair play-táblázaton ez a két ország végzett az élen.

Gera Zoltán, aki főszerepet vállalt abban, hogy a Fulham 2010-ben EL-döntőt játszott, nagy valószínűséggel nem marad a klubnál, az [origo] a játékos környezetéből úgy értesült, amennyiben Gera Anglián belül vált klubot, valószínűleg visszatér korábbi klubjához, a West Bromwich Albionhoz.

Gera jelenleg sérült, így kérdéses, hogy pályára léphet-e a magyar válogatott Luxemburg elleni, június 3-án esedékes felkészülési mérkőzésén, valamint a június 7-i, San Marino elleni Eb-selejtezőjén.