Vágólapra másolva!
A Luxemburg és San Marino ellen készülő magyar labdarúgó-válogatott keretének egyik meglepetése volt, hogy a csatárok közé bekerült Németh Krisztián, aki nem túl sikeres évet tudhat maga mögött Görögországban. Az Olimpiakosz játékosa a telki edzőtáborban az [origo]-nak elmondta, nincs gond a formájával, Tököli Attilától és Szabics Imrétől pedig sokat tanulhat.

- Élete eddigi egyetlen felnőtt válogatott meccsén csúnyán mellbe rúgta a német Arne Friedrich. Hogyan emlékszik vissza rá?
- Ma már azt mondom, vicces volt, amolyan welcome-ajándék. Nincs bennem rossz érzés emiatt, túlléptem rajta. Az emlékét Luxemburg és San Marino ellen végképp elhomályosítanám pár góllal.

- Meglepte, hogy Egervári Sándor szövetségi kapitány meghívót küldött önnek?
- Örültem, hogy gondolt rám a kapitány, remélem, jó játékkal hálálhatom meg a bizalmat.

- Mit szól ahhoz, hogy Egervári Sándor a beválogatásáról úgy fogalmazott: "szeretnének tehetséggondozás céljából a segítségére lenni, illetve, hogy utolérje magát"?
- A formámmal nincs gond, és erőnlétileg sincsenek problémáim.

- Mennyi lehetőségre számít a két nagy visszatérő, Tököli Attila és Szabics Imre mellett?
- Két olyan csatártárssal vagyok a keretben, akitől nagyon sokat tanulhatok. Lehet, hogy a szövetségi kapitány egy félidőt vagy csak öt percet ad nekem a két találkozón, készen állok bármire.

- A Voloszban, kölcsönben eltöltött fél év nem sikerült túl jól. Miben látja az okát, hogy tíz meccsen csak egyszer volt eredményes?
- Voltak nehéz időszakok, nem tagadom, de amikor pályán voltam, jól ment a játék. Négy meccsen kezdtem, a többin becseréltek. Szerettem volna többet játszani, arról viszont nem akarok egyelőre beszélni, hogy ez miért nem valósult meg.

- Lehet-e már tudni, hogy hol kezdi a következő szezont?
- Pireuszban még nem tárgyaltam a jövőmről, a Voloszból egyből a válogatotthoz jöttem. Egyelőre nem szeretnék azzal foglalkozni, hogy hova igazolok, vagy hogy maradok-e a mostani klubomnál. A válogatottban szeretnék jól szerepelni.