Vágólapra másolva!
José Mourinho kijelentette, hogy Gonzalo Higuaín és Karim Benzema sem eladó, és a Real Madrid portugál edzője azt szeretné, ha a tavasszal kölcsönben szereplő Emmanuel Adebayor is maradna a csapatnál. Mourinho elárulta, bár Jorge Valdano távozása után úgy tűnt, szabad kezet kap a klubnál, nincs nagyobb befolyása.

Jorge Valdano általános igazgató távozásával úgy tűnt, José Mourinho teljhatalmat kap a Real Madridnál, de a portugál edző tagadta ezt. "Nincs nagyobb beleszólásom a dolgokba, mint korábban. A klubvezetés új szervezeti felépítést tervez, de én továbbra is csak edző maradok. Ha egy klub felépítése megfelelő, az még nem garancia a sikerre, a rossz struktúra viszont biztosan bukáshoz vezet, úgyhogy nekünk is a tökéletességre kell törekednünk" - nyilatkozta Mourinho a Cadena SER rádióadónak.

Az átigazolási időszakban megszokott, hogy az érkezőkkel és a távozókkal kapcsolatban is rengeteg pletyka kering a sajtóban, Mourinho ennek próbálta elejét venni, amikor kijelentette, hogy Gonzalo Higuaín és Karim Benzema sem eladó.

Amikor arról kérdezték, megtiltja-e, hogy a klub elengedje a két csatárt, Mourinho azt felelte, nem ő hozzá a döntéseket. "Ez nem arról szól, hogy megtiltom-e, hogy eladják őket. Ha a klubnál eldöntöttek valamit, akkor nekem nincs beleszólásom, egy senki vagyok. De abban a Realnál mindenki egyetért, hogy Benzemára és Higuaínra is szükség van."

A két csatár mellett Mourinho a tavaszt kölcsönben Madridban töltő Emmanuel Adebayort is szeretné megtartani, és mivel a togói légiós úgy nyilatkozott, jól érezte magát a Realnál, jó esélyt lát a maradására. Az Atlético Madridot elhagyó Kun Agüerót és a Benfica fél Európa által csábított bal oldali mindenesét, Fabio Coentraót is dicsérte Mourinho, de az ő átigazolásukról nem ejtett szót.