Vágólapra másolva!
A borzalmas első félidőt követően a csapatba öt év után visszatért Szabics Imre gólt szerzett, így a magyar futballválogatott 1-0-ra legyűrte Luxemburgot a pénteki barátságos meccsen.

Luxemburg - Magyarország 0-1 (0-0)
Josy Barthel Stadion, 800 néző
vezette: Thorvaldur (izlandi)
Luxemburg: Joubert - Blaise (Malget, 84.), Hoffmann, Schnell, Peters (Pedro, 80.) - Leweck (Collette, 84.), Bettmer (Laterza, 19.), Da Mota (Kitengé, 61.), Payal, Mutsch - Gerson (Martino, 61)
Magyarország: Bogdán - Vanczák, Lipták, Juhász, Laczkó - Vadócz (Pintér, 68.), Elek (Szabics, 46.) - Koman (Czvitkovics, 68), Hajnal (Koltai, 80.), Dzsudzsák - Tököli (Németh, 46.)
gól: Szabics (53.)
sárga lap: Peters (78.), illetve Laczkó (25.), Hajnal (45.), Vadócz (66.), Juhász (78.)

Hiába tért vissza a válogatott keretébe Szabics Imre és Németh Krisztián, a két támadót csak a cserék közé jelölte Egervári Sándor szövetségi kapitány, aki egyetlen csatárként régi harcostársát, Tököli Attilát állította csatasorba a Luxemburg elleni barátságos meccsen. Negyvenöt perc elteltével aztán be kellett látni, hogy sem a hadrend, sem a csatár kiválasztása nem volt nyerő húzás.

A magyar válogatott az első félidőben szinte semmiben nem tudott a világranglistán hetvenhárom helyezéssel alcsonyabban rangsorolt ellenfele fölé nőni, és bár Tököli a 9. percben ziccerbe került, ahelyett, hogy előtte volna a labdát a kapus mellett vagy fölött, gyatrán a kezébe emelt. A kezdettől fogva keményen játszó hazaiak idővel megérezték, hogy lehet keresnivalójuk ellenünk, ám a lelkesedésük szerencsénkre nem kompenzálta a képzetlenségüket. Erre hozott jó példát a 24. perc, amikor a válogatottban most debütáló Bogdán egyenesen odapasszolta a labdát a vele szemben álló Lewecknek, aki azonban nem tudta azt lekezelni.

A támadásokért felelős játékosok közül egyedül Hajnal Tamás tűnt ki néhány jó megoldással, Dzsudzsák Balázs hosszú időszakokra elveszett a mezőnyben, Koman sok hibával játszott, Tökölinek pedig semmi sem sikerült. És amire igazán nem számítottunk: a vérszemet kapott luxemburgiak olykor már a saját térfelén letámadták a magyar csapatot, igaz, nagy helyzetet azért ők sem tudtak kidolgozni.

A szünetben Egervári cserélt, egyszersmind átállította csapatát a kétcsatáros játékra, bejött Szabics és Németh, aminek szinte azonnal meglett az eredménye. Az átszervezés úgy megzavarta a luxemburgiakat, hogy Dzsudzsák előtt rendszeresen szabad terület nyílt a bal oldalon, ebből született a meccs egyetlen gólja is, a szélső beadásából a válogatottban öt év után lehetőséget kapott Szabics közelről a hálóba passzolt.

A második félidőben nyújtott teljesítmény már nem volt olyan kiábrándító, mint a szünet előtti játék, Dzsudzsák, Szabics és Németh jóvoltából akadt még egy-két lehetősége a magyar csapatnak, meggyőző fölényről azonban a vezetés birtokában sem lehetett beszélni. Az előnyt biztosan megőrizte a válogatott, de több pozitívumot nem igazán lehetett találni a meccsben, amely a keddi, San Marino elleni Eb-selejtező előtt remélhetőleg jól felkészítette a csapatot arra, mire lehet számítani egy szerényebb képességű futballistákból álló válogatott ellen.