Vágólapra másolva!
Gera Zoltán sokat sejtető nyilatkozatot tett egy birminghami újságnak az őt szerződtetni kívánó West Bromwich Albionról. A magyar futballista konkrétumokat nem árult el, de hosszasan dicsérte a Premier League-ben szereplő klubnál eltöltött éveit.

"Négy évet töltöttem ott, és nagyon boldog voltam" - idézte a középpályást a Birminghamnail.net. "Ők adták meg számomra az esélyt az angol futballban, és még mindig imádom ezt a klubot, karrierem néhány nagy momentumát élhettem meg itt."

Gera leszögezte, hogy a még folyamatban levő tárgyalások miatt a jövőjéről nem nyilatkozhat, de elárulta birminghami kötődésének egyik okát. "Amikor a Fulhammel visszatértem a West Brom pályájára, mindkét alkalommal csodálatos ünnepléssel köszöntöttek a szurkolók. Az efféle dolgokat nem felejti el az ember, ez mindig velem marad."

A harminckét éves játékos 2004-től 2008-ig játszott a West Brom csapatában, és 136 találkozón 21 gólt szerzett.

Gerának a Fulhamnél lejár a szerződése, és korábban többször is egyértelművé tette, hogy nem akar maradni a klubnál, ahol kevés játéklehetőséget kapott a legutóbbi szezonban.

A West Brom érdeklődését maga a klub is megerősítette, a csapatot irányító Roy Hodgson pedig már kész tényként kezelte Gera érkezését.

A átigazolás esélyét növeli, hogy Hodgson és Gera korábban már együtt dolgozott a Fulhamnél, a párosnak nagy szerepe volt abban, hogy a londoni klub 2010-ben döntőig jutott az Európa Ligában.

A Fulham együttesénél kedden a távozó menedzser, Mark Hughes helyére Martin Jolt nevezték ki, szerződése 2+1 évre szól. Információink szerint Gera Zoltán távozási szándékát nem befolyásolja, hogy az őt mellőző Hughes elhagyta a csapatot.