Vágólapra másolva!
Steven Gerrard a saját utódját látja a Sunderlandből húszmillió fontért megvásárolt Jordan Hendersonban. A Liverpool csapatkapitánya hosszú sérülése alatt jógázni kezdett, hogy minél erősebben térhessen vissza.

Steven Gerrard egy évtizede a Liverpool egyik frontembere, ám 31 évesen tisztában van vele: hamarosan át kell adnia a helyét a fiataloknak.

"Nagyon jó igazolás, reméljük, ő lesz az új Steven Gerrard" - mondta a középpályás a klub honlapján Hendersonról. "A jó klubok ezt csinálják: lecserélik a legjobbjaikat. A Liverpoolnak kell egy új Gerrard, és kelleni fog egy új Jamie Carragher is.

Henderson érkezésével még több variációs lehetőséget kap a Lucas, Jay Spearing, Raul Meireles, Christian Poulsen és Gerrard alkotta középpálya.

Gerrard a szezon végét ágyéksérülés miatt kihagyta, ám mint mondta, jóval keményebben dolgozik, mint eddig bármikor. Bár a válogatott játékos szerint felkészülési meccseken még rozsdás lesz, bízik benne, hogy hosszú idő után a legfrissebb idénykezdetet produkálja majd mentálisan és fizikálisan is.