Vágólapra másolva!
A Győri ETO FC négyéves szerződést kötött a Liverpool labdarúgócsapatát is megjárt Simon Andrással, továbbá kölcsönbe megszerezte a cseh válogatott Marek Strestíket.

Simont már télen szerette volna a keretében tudni a győri klub, de a támadó akkor Rotterdamba, az Excelsiorhoz szerződött. Az U20-as világbajnoki bronzérmes játékos júniusban visszatért Magyarországra, azóta a győrieknél több edzőmeccsen is szerepelt. Csertői Aurél vezetőedző szerint szerződtetése előrelépést jelent, míg Klement Tibor ügyvezető a legnagyobb hazai igazolásnak nevezte az üzletet.

A 24 esztendős Marek Strestík egyelőre egy évre kölcsönbe érkezik a zöld-fehér együtteshez, de a felek kölcsönös elégedettsége esetén a klubnak opciós joga van a megvételére. Az egyszeres cseh válogatott középpályás legutóbb az FC Zbrojovka Brno játékosa volt.

Távozik ugyanakkor a zöld-fehérektől Sánta András, Eugene Fomumbod, Vedran Niksic, Teimuraz Sharashenidze, Fouad Bouguerra, Arsene Copa, Aleksandar Radosavljevic, Zoran Supic, valamint kölcsönbe adják a Pápának Lasha Totadzét és George Ganugravát.