Vágólapra másolva!
Az argentin lapok egyre rezignáltabban veszik tudomásul nemzeti csapatuk vergődését a hazai rendezésű Copa Américán. Messiék sem Bolíviát, sem Kolumbiát nem tudták legyőzni, utóbbi meccset kilátástalan játékkal zárták gól nélküli döntetlennel.

"A válogatott még nem érkezett meg" - írta az argentin Clarín, az Olé pedig "Egy ütődött csapat" címmel tudósított a meccsről, majd ezt írta: "Lehet rosszul játszani, és egy döntetlen még mindig jobb, mint egy vereség, de Argentína mostanában mindig gyenge teljesítményt nyújt. Kolumbia ellen a csapat megmutatta a legnagyobb hiányosságait anélkül, hogy bármit is megmutatott volna hatalmas erényeiből - amelyek egyelőre potenciálisak maradtak".

Az El Tiempo nem Messit hibáztatta: "Leo csapat nélkül játszott" - írta az újság, majd hozzátette: "A válogatott így nem jut messzire".

A La Nación "céltalanként", a francia L'Équipe "nyomasztóként" jellemezte a csapat játékát, a spanyol AS az argentin együttest a jéghegy felé tartó Titanichoz hasonlította, a német Kicker pedig ezt írta: "Az argentin motor még mindig köhög".

A közönség által a keretbe, majd a kezdők közé bekövetelt Carlos Tévez a lefújást követően a kolumbiai csapatot dicsérte. "Pontosan tudták, miként állíthatnak meg minket, nem hagytak bennünket játszani. Tisztában voltunk vele, hogy minden mérkőzésünk ilyen nehéz lesz, de képesek vagyunk felállni" - nyilatkozta a csatár.

Kolumbiai kollégája, a mérkőzés helyzetét kihagyó Dayron Moreno szerint együttese sikerének titka a szervezettség volt. "Fiatalok vagyunk, de megvan a kellő tapasztalatunk. A szervezettség létfontosságú a számunkra. Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, de minden mérkőzést úgy kezelünk, mintha a döntő lenne" - magyarázta a támadó.

A kolumbiai szakvezető, Hernán Gómez együtteséből César Sánchez teljesítményét emelte ki. "Ő volt a találkozó sztárja, tökéletesen betartotta a taktikai utasításokat, és levette a pályáról Messit, aki még csak nem is panaszkodhatott szabálytalanságokra. Szoros meccs volt, dinamikus és izgalmas. Végig rendezettek maradtunk, és igyekeztünk gyors kontrákat vezetni" - elemezte az összecsapást a mérkőzést követő sajtótájékoztatón a tréner.