Vágólapra másolva!
Costa Rica ugyan kihagyott egy tizenegyest, mégis 2-0-ra nyert a meccset kilenc emberrel befejező Bolívia ellen a Copa América A csoportjának második fordulójában.

A csoport, 2. forduló:
Costa Rica - Bolívia 2-0 (0-0)
San Salvador de Jujuy
v.: Vera Rodríguez (ecuadori)
Costa Rica: Moreira - Duarte, Acosta, Calvo, Salvatierra - Guzmán, Leal, Mora (Cubero, 82.), J. Martinez (Elizondo, 81.) - Madrigal (Guevara, 46.), Campbell.
Bolívia: Arias - L. Álvarez, Raldes, Rivero, Gutiérrez - Flores, Robles (Chávez, 67.), Campos (J. García, 80.), Rojas (Pena, 67.) - Moreno, Arce.
gól: J. Martinez (59.), Campbell (79.)
piros lap: Rivero (71., Bolívia), Flores (77., Bolívia)

Bolívia az első forduló egyik nagy meglepetését okozta, amikor ikszelt a házigazda argentinokkal, Costa Rica pedig nulla ponttal állt egy találkozó után, miután kikapott Kolumbiától.

Az első félidőben mindkét csapat aktívan játszott, az egyik oldalon Moreno maradt le a legígéretesebb lehetőségnél a balról begurított labdáról, a másikon a kapus már verve volt Martinez fejesénél, de egy védő fejjel még menteni tudott.

A szünet után a legveszélyesebb bolíviai, Moreno szabadrúgása keltett riadalmat a Costa Rica-iaknál, de a sorfalon megpattanó labda a léc fölött ment el. Az 59. percben vezetést szerzett Costa Rica, Guevara lövését még kivédte a bolíviai kapus, de a kipattanót Martinez bekotorta.

A meccs góljai:


A hátralévő időben szinte csak az előnyben lévő csapat növelhette volna góljai számát, de Campbell szabadrúgásból a lécet találta el, a Rivero kezezése - mivel Mora lövése gól lett volna, így a bolíviak védője piros lapot kapott - miatt megítélt büntetőt pedig Guevara elrontotta, és a kipattanóból is Arias kapust találta el. Flores durvasága miatt a hajrára kilenc főre fogyatkoztak a bolíviaiak, amit ki is használt Costa Rica, Mora indította Campbellt, aki betört a 16-oson belülre, majd a kapus lába mellett a hálóba gurította a labdát.

Costa Ricának a győzelemmel három pontja van, és az utolsó fordulóban a veretlen, de egyben nyeretlen Argentínával találkozik, Bolíviának maradt az egy pontja, amit Kolumbia ellen gyarapíthat.

A csoport állása:
1. Kolumbia 4 pont
2. Costa Rica 3
3. Argentína 2
4. Bolívia 1