Vágólapra másolva!
Venezuela 1-0-ra nyert Ecuador ellen a Copa Américán a B csoport 2. fordulójában, amivel a négyes élére ugrott.

B csoport, 2. forduló:
Venezuela - Ecuador 1-0 (0-0)
Salta, Padre Ernesto Martearena-stadion
v.: Cordero (Costa Rica-i)
Venezuela: Vega - Vicarrondo, Perozo, Rosales, Cichero, Arango, Lucena, C. González, Maldonado, Rincón, Miku.
Ecuador: Elizaga - Yano, Erazo, Araujo, Castillo, E. Méndez, Ayovi, Noboa, Mino, Caicedo, C. Benítez.
gól: C. González (61.)

A brazilok ellen bravúros döntetlent elérő Venezuela uralta az első félidőt Ecuador ellen, de a helyzetek sorra kimaradtak, a legnagyobbat a magyar származású Miku hagyta ki, amikor a kapusról kipattanó labdát az oldalhálóba lőtte. Vizcarrondo is nagy lehetőséget hagyott kihasználatlanul, amikor a rövid oldalon berobbanva fölé fejelt egy szögletet követően.

Ecuador csak szenvedett legnagyobb sztárja, a bokasérülést szenvedett MU-szélső, Antonio Valencia nélkül, Venezuela viszont gólra váltotta fölényét a 61. percben, amikor César González kifliszerűen csavarodó lövése a jobb alsóban pihent meg. Az előnyt előbb Miku növelhette volna, de látványos sarkazása a kapus zsákmánya lett, majd Arango bosszankodhatott, amikor túlbuzgó társa miatt odalett a ziccere.

Összefoglaló a meccsről:


A hajrában Caicedo révén Ecuador is megvillant, a csatár egy lövőcsellel két védőt fektetett el, de a befejezést gyatrán oldotta meg, gyenge gurítását simán fogta a kapus. Venezuelának a győzelemmel négy pontja van, és nagyon jó helyzetből várhatja a Paraguay elleni utolsó meccset.

Az állás:
1. Venezuela 4 pont
2. Brazília 2 (2-2)
Paraguay 2 (2-2)
4. Ecuador 1