Vágólapra másolva!
A Raúllal felálló német Schalke 1-1-es félidő után 3-1-re legyőzte a Dzsudzsák Balázzsal felálló Anzsi Mahacskalát az orosz csapat ausztriai edzőtáborában. A magyar légiós kezdőként szerepelve 62 percet játszott.

Felkészülési mérkőzés:
Schalke - Anzsi Mahacskala 3-1 (1-1)
Bad Waltersdorf, 1000 néző
v.: Schuiki (osztrák)
Schalke: Fährmann (Unnerstall, 46.) - Uchida (Höger, 46.), Höwedes, Papadopulosz (Moritz, 46.), Fuchs (Sarpei, 46.) - Matip (Annan, 46.) - Draxler (Kluge, 46.), Raúl (Baumjohann, 46.), Holtby (Moravek, 46.) - Huntelaar (Jurado, 46.), Gavranovic (Edu, 46.)
Anzsi: Revishvili - Angbwa (Mirzsabekov, 46.), Tagirbekov (Kljava, 46.), Joao Carlos (Igonyin, 46.), Gadzsibekov (Ibragimgadzsijev, 46.), Roberto Carlos (Muhammad, 46.), Dzsudzsák (Eliakwu, 62.), Akmedov (Bakajev, 46.), Ivanov (Gadzsijev, 46.), Prudnyikov (Djako, 46), Holenda (Kebe, 46.), Ibragimgadzsijev (Kuzmicsev, 75.).
gól: Huntelaar (7.), Hoger (60.), Moravek (88.), illetve Holenda (30.)

A tudósítások szerint Dzsudzsák Balázs ezúttal nemcsak támadásban, hanem védekezésben is aktív volt, első góljára pedig továbbra is várni kell. A meccs elején ígéretes helyzetből szabadrúgáshoz jutott az Anzsi, ám a pontrúgást nem Dzsudzsák, hanem Roberto Carlos végezte el - pedig korábban a brazil azt ígérte, hogy a magyar szélső rúghatja majd a szabadokat. A 38 éves játékos kemény lövését kivédte a Schalke kapusa.

A mérkőzés szünetében nagy öleléssel üdvözölte egymást Roberto Carlos és a spanyol Raúl, akik korábban együtt játszottak a Real Madridban.

"Úgy vélem, az első félidőben jobban játszottunk ellenfelünknél" - értékelte az Anzsi utolsó ausztriai meccsét Gadzsi Gadzsijev vezetőedző. "Az első félidő után, amikor a kezdőcsapatot szinte teljesen lecseréltem, az ellenfél dominált a lassú cserejátékosaink ellen. Figyelmeztető jel, hogy mindhárom gól beadás után, fejjel született" - tette hozzá a tréner, aki arra nem tért ki, hogy a Schalke szintén egy teljesen másik csapattal állt fel a második játékrészben.