Vágólapra másolva!
Eltűnése után tizenöt órával zavart tudatállapotban került elő Gerd Müller, a német labdarúgás egyik legjobb játékosa. A Bayern München U23-as csapatával Trentóban tartózkodó egykori világ- és Európa-bajnok csatárt az olasz rendőrség találta meg.

A német Bild és az olasz Corriere della Sera egybehangzó információja szerint tizenöt órán keresztül kereste a rendőrség Gerd Müllert, a Bayern München és a német válogatott egykori világklasszis csatárát.

A 62 válogatottsága során 68 találatig jutó, 1972-ben Eb-, 1974-ben vb-aranyat szerző támadó korábban depresszióval és alkoholizmussal küzdött, ám a Bayern vezetősége felkarolta, és az utánpótlásban adott neki munkát.

A 65 éves szakember a müncheniek U23-as csapatával Trentóban tartózkodott, hétfő hajnali 3-kor azonban távozott a csapat szállásáról. Miután nem tért vissza, a helyi rendőrség bevonásával keresni kezdték, és csak este 6-kor bukkantak rá.

A Bild úgy tudja, Müller taxit rendelt a Villa Madruzzo elé, és közölte, Münchenbe akar menni. Mivel nem volt nála elég pénz, végül a helyi pályaudvarra vitette magát, hogy vonattal utazzon tovább.

Végül Trento főutcáján, a Via De Gasperin találtak rá. A beszámolók alapján céltalanul kószált, és zavart ember benyomását keltette, amikor rábukkantak.

Gerd Müller a futball statisztikáival foglalkozó szervezet (IFFHS) szerint minden idők tizedik legjobb bajnoki gólszerzője: 507 meccsen 405-ször talált az ellenfelek kapujába.