Vágólapra másolva!
Három magyar csapat lép pályára csütörtökön az Európa Liga selejtezőiben, közülük az első meccsen 2-1-re nyerő Ferencvárosnak a legjobbak az esélyei. A Paks és a Kecskemét 1-1-ről várja a norvég Tromsö, illetve a kazah Aktobe elleni visszavágót. Az eredeti tervekkel ellentétben a Kecskemét meccsét nem közvetíti a DIGI Sport.

A Ferencváros hiába játszott nagy fölényben egy hete az Aalesund ellen, végül csak szűken nyert. Norvégiában több szokatlan körülmény is nehezíti majd a csapat dolgát.

Prukner László, a Fradi edzője a műfűtől és a pontrúgásoktól tart: "Remélem, az időjárás nem okoz majd gondot. Nagyobb gondot jelentene, ha nálunk lenne hideg, s a kánikulába készülődnénk. A műfüves pályára azonban nem lehet felkészülni. Kedd délelőtt ugyan Budaörsön speciális talajon edzettünk, de egyetlen tréning nem elég ahhoz, hogy megszokjuk a pályát.

"Nem szabad olyan helyzetet teremtenünk, hogy pontrúgásokkal veszélyeztessenek a norvégok. Az első mérkőzésen is ilyen szituációból kaptunk gólt" - tette hozzá az edző a csapat honlapján.

Skandináv erények, kazah minőség

Kis Károly, a Paks trénere videón foglalta össze csapata helyzetét: "A továbbjutáshoz nagyon nagy bravúrra van szükség. Bár a sorozatterhelés miatt nincs sok idő a mérkőzések között, az első meccs alapján tudtunk készülni az ellenfélre. A tromsőiek erősek és gyorsak, de a klasszikus skandináv játékon túl kombinatív játékra is képesek, amit a hétvégi, 4-1-re megnyert bajnokin is bizonyítottak. Nagyon fontos, hogy minél kevesebb olyan szakasz legyen, amelyben ők uralják a játékot."

A Paks hétvégén a Kecskemétet győzte le az OTP Ligában, így a kupagyőztes még nyeretlen az új idényben. A lila-fehérek találkozóját a korábbi tervekkel ellentétben mégsem közvetíti a DIGI Sport. "A kazahok nem tudják biztosítani a megfelelő minőséget" - áll az indoklás a Kecskemét honlapján.

A hírt egy szomorú szavazás is kíséri: a szerda délig egyetlen voksoló a "Sajnos nem jutunk tovább" opciót választotta, a győzelmet, illetve győztes büntetőpárbajt felvető lehetőségekre senki sem csapott le. A Kecskemétre a több ezer kilométeres utazás mellett háromórás időeltolódás, hőség és fanatikus drukkerek várnak Kazahsztánban.

Európa Liga, második selejtezőkör, visszavágók:
17.00: Aktobe - Kecskemét (az első meccsen: 1-1)
19.00: Aalesund - Ferencváros (1-2)
19.00: Tromsö - Paks (1-1)

Az FTC a litván Suduva és a svéd Elfsborg párharcának győztesével, a Paks a skót Heartsszal, a Kecskemét pedig az orosz Alanyija Vlagyikavkazzal meccselhet továbbjutás esetén.