Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa Liga selejtezőjének visszavágóján a Ferencváros 2-1-es előnnyel utazott el Norvégiába, az Aalesund elleni mérkőzés helyszínére, és Oláh Lóránt góljával vezetett is. A hazaiak azonban 2-1-re fordítottak, majd a hosszabbítás utolsó előtti percében kiharcolták a továbbjutást is, így a Fradi búcsúzott a nemzetközi kupától.

Labdarúgó Európa Liga-selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Aalesund (norvég) - Ferencváros 3-1 (összesítés: 4-3)
Aalesund, 5000 néző
v.: Marcziniak (lengyel)
Aalesund: Grytebust - Olsen, Tollas, Arnefjord, Jaager - Morrison, Ulvestad (Post, 63.) - Okoronkwo (Fuhre, 80.), Barrantes, Parr - Sellin (Myklebust, 20.)
FTC: Ranilovic - Fülöp, Grúz, Otten, Junior - Morales, Maróti, Józsi (Balog, 90.), Andrezinho - Oláh (Felipe Félix, 84.), Abdi (Rodenbücher, 70.)
gól: Barrantes (72. - 11-esből), Fuhre (87.), Post (119.), ill. Oláh (42.)
sárga: Parr (55.), Morrison (57.), ill. Maróti (57.), Grúz (66.), Fülöp (70.), Junior (104.)
Az első mérkőzésen: 1-2

A visszavágó előtt bolti lopáson értek több Ferencváros-szurkolót Norvégiában. A kiutazó drukkereknél szúrófegyvereket és kábítószert is találtak. További részleteket ide kattintva olvashat.

Az esetet követően a helyi rendőrök kiemelten figyeltek a magyar szurkolókra, így a városban és mérkőzésen nem történt rendbontás.

A Ferencváros a harmadik Európa Liga-gólját szerző Oláh Lóránt révén az első félidő hajrájában megszerezte a vezetést, és bár a norvégok folyamatosan támadtak, komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani, így biztosnak tűnt a magyar továbbjutást.

A rendes játékidő vége előtt 18 perccel azonban tizenegyesből egyenlítettek a hazaiak, de még ekkor is a Fradi állt továbbjutásra. A norvégok beszorították a Ferencvárost a saját kapuja elé, a magyar csapat pedig nem bírta ki a nyomást, és a 87. percben, az előtte nem sokkal csereként beállt Fuhre megfordította a meccset, így következhetett a hosszabbítás.

A ráadásban úgy tűnt, hogy rendezte a sorait az FTC, kialakított egy-két helyzetet, de a 119. percben egy védelmi hiba megpecsételte a sorsát, Barrantes előre ívelése teljesen egyedül találta meg a 16-oson belül a szintén csereként beállt Postot, aki a kapuba lőtt.

A 3-1-es norvég győzelem azt jelenti, hogy az Aalesund 4-3-as összesítéssel továbbjutott, a Ferencváros pedig búcsúzott az Európa Ligában.

Percről percre

Mintegy 150 Fradi-szurkoló utazott ki Norvégiába.

Az első tíz percben a hazaiak támadtak, előbb Sellin lőtt kapura, de Ranilovic védett, majd egy szögletet követően egy kapu előtti kavarodás során sikerült a magyar védelemnek tisztázni.

A 12. percig kellett várni az első magyar helyzetre, Józsi szöglete után Abdi fejelt fölé.

A 15. percben Okoronkwo beadását Arnefjord lőtte mellé. Egy perccel később Józsi szögletét Maróti fejelte mellé.

A 20. percben Parr beadását Olsen nem sokkal fejelte fölé. Az ellentámadásból Abdi 16 méterről próbálkozott, de blokkolták a lövését. Közben megsérülhetett a norvégok csatára, Sellin, akit lecserélt a hazaiak edzője, a helyére Myklebust érkezett.

A 24. percben Józsi menteni próbált, de kishíján a saját kapujába fejelt.

A 27. percben a meccs eddigi legnagyobb helyzete maradt ki. Abdi támadt le harciasan, egy szögletet harcolt ki ezzel, a beadást az előre húzódó Otten fejelte kapura, egy norvég védő a gólvonalról mentett.

A 31. percben Junior szép indítása után Abdi lőtt a kapuba, de a partjelző lest intett, így érvénytelenítették a gólt.

A 36. percben Barrantes távoli lövését védte Ranilovic.

A 42. percben megszerezte a vezetést a Ferencváros Oláh Lóránt révén, aki az első meccsen is betalált a norvégoknak. A Kaposvárról igazolt csatár korábbi csapattársától, Andrezinhótól kapta a passzt, majd a kapuba lőtt. (0-1) Oláh Lóránt negyedik Európa Liga-mérkőzésén harmadik gólját lőtte a Fradiban.

A második félidőt erőszakosan kezdték a norvégok, a korábbi fradista Morrison, valamint Parr két perc alatt kapott egy-egy sárgát.

A 70. percben Prukner László védekezőbb felfogásra váltott, a csatár Abdi helyére a védő Rodenbüchert cserélte be.

A 72. percben egyenlítettek a hazaiak, Junior csatázott a 16-oson belül egy norvéggal, a játékvezető büntetőt ítélt. Barrantes az elvetődő Ranilovic helyére, középre lőtte a labdát, de az egyenlítés ellenére még mindig a Ferencváros állt továbbjutásra. (1-1)

A 87. percben fordítottak a norvégok a hét perce csereként beállt Fuhre góljával, így következhetett a hosszabbítás. (2-1)

Jobban kezdte a Ferencváros a ráadást, a 93. percben Felipe Félix, két perccel később pedig Balog veszélyeztetett, előbbi lövés szögletre pattant, utóbbi pedig alig szállt fölé.

A 98. és a 101. percben is centikre volt a továbbjutástól az Aalesund, mindkétszer Olsen fejelt kapufát.

A 107. percben Felipe Félix 16 méterről lőtt, a norvég kapus védett.

A 113. percben Myklebust centikkel a kapufa mellé lőtt 17 méterről.

A 119. percben eldöntötték a továbbjutást a norvégok. Barrantes előre ívelése teljesen egyedül találta a 16-oson belül Postot, aki nem hibázott. (3-1). Az Aalesund 4-3-as összesítéssel lépett tovább.

Előzmények
A Ferencváros egyedüli magyar csapatként a nemzetközi kupákban előnnyel vághatott neki a visszavágónak. A Fradi dolgát nehezíthette, hogy az Aalesund műfüvön játssza a meccseit, Prukner László vezetőedző ezért a héten többször is hasonló pályán tartott edzést a csapatnak, a tréner a meccs előtt elmondta, hogy a műfű meleltt a pontrúgásoktól is tart. A ferencvárosi szurkolók több kisbusszal és repülővel utaztak ki Norvégiába.