Vágólapra másolva!
Az Arsenalról mást sem lehet hallani, mint hogy a nyáron elveszítheti két legjobb játékosát, Francesc Fabregast és Samir Nasrit: előbbit a Barcelona, utóbbit a Manchester United és a Manchester City is csábítja. Érkezési oldalon Arséne Wenger az Everton védőjét, Phil Jagielkát nézte ki magának.

A drukkereket aggaszthatja, hogy eddig a beígért erősítésekből sem sok valósult meg. Az Arsenal megszerezte ugyan a Lille elefántcsontparti támadóját, Gervinhót, de az Arséne Wenger által a nyárra beígért középhátvéd még nem érkezett meg. Az egyesületet ugyan Gary Cahillel (Bolton Wanderers) és Christopher Sambával (Blackburn Rovers) is kapcsolatba hozták, de konkrét lépés egyikük esetében sem történt.

A Times értesülései szerint ennek az lehet az oka, hogy Wenger az Everton védőjét, Phil Jagielkát nézte ki magának, és a lap úgy tudja, hogy a londoni klub ajánlatot is tett. Eszerint tízmillió fontot fizetne a 28 éves bekkért, aki jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodik, az Everton ugyanis ott túrázik.

Ez az összeg egyébként valószínűleg kevés lesz a védő megszerzéséhez, hiszen az Arsenal tavaly nyáron is bejelentkezett érte, és akkor tizenkétmillió fontot kínált, amire nemet mondtak. Az Everton vezetői úgy vélik, hogy Jagielka legalább húszmilliót ér.

További átigazolási hírek:

A Werder Bremen megszerezte az AC Milan görög védőjét, Szokratisz Papasztatopuloszt. A Lille brazil hátvédje, Émerson a Benficába igazolt.

A Wolfsburg japán középpályása, Haszebe Makoto 2014-ig meghosszabbította szerződését. A Juventus mali középpályását, Mohamed Sissokót a Hamburg és a Stoke City is szeretné megszerezni.

A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint az Olympique Marseille argentin védője, Gabriel Heinze az AS Romába tart.

Újabb csatárt mondott nemet az Anzsi Mahacskalának: Dzsudzsák Balázs klubja a Stuttgart német támadóját, Cacaut sem tudta megszerezni.

www.global-soccer.eu