Vágólapra másolva!
Újra hallatott magáról Mario Balotelli, a Manchester City rosszfiúja. Az olasz légióst már a 31. percben lecserélte edzője, Roberto Mancini a Los Angeles Galaxy elleni felkészülési meccsen.


Balotelli tisztára játszotta magát a tizenhatoson belül, de az akció sima befejezése helyett egy trükkös sarkazással próbálkozott. A labda mellé ment, a dühös Mancini pedig azonnal lecserélte a csatárt.

A meccs 1-1 lett, büntetőkkel 7-6-ra győzött az angol csapat, de Mancini ettől nem nyugodott meg: "Remélem, ez kemény lecke lesz a számára. A futballban mindig profinak és komolynak kell lenned, de ő most nem volt az. Ha komolyan veszi a dolgát, játszhat kilencven percet, ha nem, ülhet mellettem a padon."

Balotelli esetében azonban a padon ülés sem ilyen sima: a pályáról lefelé menet sértődötten odavágott néhány keresetlen szót az edzőjéhez, a Soccernet nevű portál szerint nem értette, mit csinált rosszul.

A korábbi Inter-játékos végül leült a padra, de még a kulacsát dühösen a földhöz vágta. A második félidőben viszont már a kispadra sem ült le Balotelli.

"Meg kell értenie, hogy minden meccsen normálisan kell viselkednie, nem csak egy döntőben vagy elődöntőben. Tudja, hogy hibázott. Ha esélyed nyílik gólt lőni, akkor nem hibázhatsz" - dohogott Mancini, aki kész megbocsátani a játékosnak, az állandó balhéi ellenére: "Mario fiatal, én szeretnék segíteni neki, és pont. Elég büntetés a számára, hogy fél óra után lecseréltem."

Balotellit novemberben, a West Bromwich ellen kiállították, ahogy a Dinamo Kijev elleni Európa Liga-nyolcaddöntőn is. Az utóbbi esetet követően Mancini egyszerűen hülyének nevezte a csatárt.