Vágólapra másolva!
Diego Forlán követte a családi hagyományokat a Paraguay ellen 3-0-ra megnyert Copa América-döntőben, Luis Suárez pedig a csapat diadalának nevezte Uruguay 15. Copa-sikerét, amellyel megelőzték az örökranglista élén Argentínát.

A 2010-es világbajnokság legjobb játékosának megválasztott Forlán pocsék szezon tudott maga mögött, 32 meccsen csupán nyolc gólt szerzett az Atlético Madridban, a Copa Américán pedig egyetlenegyszer sem tudott betalálni a kapuba, egészen a döntőig, ahol azonban két gólt is lőtt. Forlán rekordnak számító, 82. alkalommal játszott az uruguayi csapatban, és beállította Hector Scarone csúcsát, aki hozzá hasonlóan 31-szer volt eredményes a válogatottban, ám a 32 éves csatár nem ennek örült a legjobban a lefújást követően.

"Nem volt egyszerű meccs, de a korai gól sokat segített nekünk" - kezdte a pálya szélén a riportereknek az értékelést Forlán, aki egy családi tradíciót folytatott. "Nagyapám, Juan Carlos és apám, Pablo is megnyerte a Copa Américát, hihetetlen büszke vagyok a családunkra, hogy három egymást követő Forlán-generáció is Copa-győztes lett."

A torna legjobb játékosának megválasztott Luis Suárez szerint annak köszönheti Uruguay a sikert, hogy igazi csapatként játszott, és a keretből mindenki ugyanúgy akarta a győzelmet. "Fontos volt, hogy jól kezdtünk, a kétgólos félidei vezetés után nem sok esélye volt Paraguaynak. Plusz amikor egy csapat ennyire egységesen, egy célért küzd, akkor nem is lehet kérdéses a győzelem."

A torna legjobb kapusának a paraguayi Justo Villart választották meg, aki elismerte, hogy megérdemelten nyerte meg a Copát Uruguay. "Igazságos eredmény született, Uruguay fantasztikus csapat, a két csatára pedig olyan, mint két éhes oroszlán, a világ legjobb támadói közé tartoznak. Nekünk szerencse is kellett ahhoz, hogy a döntőbe jussunk, ott pedig csak a második félidőben tudtunk néhány helyzetet kialakítani" - mondta Villar, utalva arra, hogy Paraguay úgy került a fináléba, hogy egyetlen meccset sem nyert meg a Copán.