Vágólapra másolva!
Vasárnap este őrizetbe vették Berki Krisztiánt, akit a rendőrség már régóta körözött. A Ferencvárosi Labdarúgó Zrt. volt vezérigazgatója, a klub egykori kapusa a Nemzeti Sportnak elismerte, hogy fogdában töltötte az éjszakát, de másnap elengedték.

A Bors napilap arról számolt be, hogy vasárnap egy közúti ellenőrzés során igazoltatták Berkit, a központból pedig jelezték a rendőröknek, hogy körözött férfival van dolguk, ezért a Gyorskocsi utcai büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, ahol tanúként kihallgatták, és éjszakára bent is tartották. Onnan hétfőn a bíróságra kísérték, ahol átvette a vádemelésről szóló iratot.

A Bors szerint azért körözték Berkit, mert még tavaly július 16-án közlekedési balesete volt, egy férfi pedig azt állította, hogy az esetnél megsérült az autója, ám a vádiratot Berki egy korábbi lakcímére küldték el, így ő azt nem tudta átvenni.

A Blikk napilap úgy értesült, hogy vasárnap este Berki Krisztián egy hipermarket parkolójában a mozgássérültek számára fenntartott helyre parkolt Bentley típusú luxusautójával, amely feltűnt a III. kerületi rendőr-főkapitányság járőrének, és mivel nem látott rokkantigazolványt a szélvédő mögött, megvárta, amíg az autó tulajdonosa megérkezik, és igazoltatta.

"Egyszerű közlekedési vitáról van szó, amely talán egy kissé eldurvult a végére" - mondta a Nemzeti Sportnak a korábbi esetről Berki Krisztián. "Elismerem, keletkezett némi, nem túl jelentős kár a másik autóban, ami miatt feljelentést tettek ellenem. Erről én persze nem tudtam, és hiába küldött nekem több felszólítást a rendőrség, majd az ügyészség, ezekből én semmit sem kaptam meg, mivel az állandó lakcímem már milánói. Vasárnap este egy közúti ellenőrzés során a rendőrök szembesültek vele, hogy országos körözés van ellenem. Bevittek, fogdában töltöttem az éjszakát. Különleges élmény volt, még soha nem volt gondom a rendőrséggel. Másnap kiengedtek, aláíratták velem a vádiratot, így az ügy megy tovább a maga medrében."

Nemrég arról számoltunk be, hogy mintegy ötmillió forint értékű műszaki cikk tűnt el a Ferencváros Labdarúgó Zrt.-nél az elmúlt években, Kubatov Gábor, az FTC elnöke akor azt mondta, hogy szerinte a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) is vallomást kellene tennie Berki Krisztiánnak, aki azonban nem foglalkozik az üggyel. Májusban a Blikk bemutatott egy dokumentumot, amely a lap szerint azt bizonyítja, hogy Berki Krisztián még a Ferencvárosi Labdarúgó Zrt. vezérigazgatójaként több tételben felvett 25 millió forintot. Berki idejében állítólag a lakásbérlésekkel és az utánpótlásban dolgozók fizetésével, de a játékosok bérével is csaltak a Fradinál.