Vágólapra másolva!
Gera Zoltán korábbi együttesénél, az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő West Bromwich Albionnál folytatja pályafutását - jelentette be a birminghami klub a hivatalos honlapján.

A magyar válogatott csapatkapitánya kettő plusz egy évre szóló szerződést kötött a WBA-vel, ahol 2004 és 2008 között 155 meccsen 25 gólt szerzett. A bokaműtét után lábadozó Gera állapota a klub honlapja szerint jól halad, és várhatóan szeptember közepén már az első csapattal edzhet.

A 32 éves támadó középpályás az elmúlt években a Fulham együttesében játszott, és a West Bromwichnál az a Roy Hodgson lesz ismét az edzője, akinek irányításával - a 2009/2010-es szezonban - pályafutása legnagyobb sikerét érte el, a Fulhammel az Európa Liga döntőjébe jutott, ráadásul csapata egyik legjobbja volt egész idényben.

"Miután úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg a szerződését, visszatért oda, ahol angliai karrierjét kezdte, pedig sok más ajánlata is volt" - mondta Hodgson. "Amikor legutóbb itt játszott, a csapattagok, a vezetők és a szurkolók között is az egyik legnépszerűbb játékos volt. Nagyon jól ismerem őt, kulcsszerepe volt a Fulham menetelésében, nagy nyeresége lesz a West Bromwichnak. Gera érkezésével nemcsak egy kiváló játékossal, hanem egy kiváló emberrel is gazdagodtunk."

Dan Ashworth, a West Bromwich sportigazgatója is nagy örömmel fogadta Gerát. "Boldog vagyok, hogy visszatért hozzánk. Tudom, hogy máshova is mehetett volna, de imádja ezt a klubot és a szurkolóit, emellett a vezetőedző személye miatt is választott minket. Technikailag és taktikailag is érett, több poszton bevethető játékos, aki sokat bizonyított már a Premier League-ben."