Vágólapra másolva!
A Ferencváros hazai pályán 1-0-ra kikapott a bajnokságot négy győzelemmel kezdő, újonc Pécstől, így két döntetlennel és két vereséggel csupán a 12. helyen áll az NB I-ben. Prukner László vezetőedző szerint jól játszott csapata, de egy hiba eldöntötte a meccset. Orosz Pál, a Labdargúó Zrt. vezárigazgatója a találkozó után megerősítette pozíciójában a trénert.

"Gratulálunk a Pécsnek. Úgy gondolom, hogy a csapatunk annak szellemében ment ki a pályára, hogy ezt a meccset szeretné megnyerni, jól is játszottunk, de az utolsó döntések rosszak voltak" - idézte a klub honlapja Prukner Lászlót.

"Amikor egy csapat hullámvölgyben van, akkor jól jönnének az apró sikerélmények. Tettünk is azért, hogy egy góllal meg tudjuk törni az átkot, ami néhány meccse ül rajtunk. Ez végül nem sikerült, pedig többször is átszerveztük a játékunkat, hogy dinamikusabbá váljunk. Aztán ahogy ilyenkor lenni szokott, egy súlyos védelmi hiba eldöntötte a meccset. A védelemben előtte cserélni kellett, Junior megsérült, Grúznál benne volt az, hogy kiállítják, de a gól előtt a védőinknek meg kellett volna csinálni egy egyszerű taktikai faultot. Én nem tudok a játékosok helyett dönteni, nyomtunk ugyan, de a szerencse sem állt mellénk. Az új játékosok közül az elején mindenki meg akart felelni, de a kudarcok megosztották a társaságot."

Prukner László a meccs utáni sajtótájékoztatón azt monta, hogy a védelem jobb oldalával és a középpályával is vannak problémák.

"A tavaszi szezonban voltak gondok a védekezésünkkel, ezért hátvédeket kellett szerződtetnünk, Otten és Grúz érkezésével stabilizálódott a belső védelmünk. A jobb oldalra is szerettünk volna olyan játékost igazolni, aki tudja segíteni a támadásokat, a Debrecen elleni meccsen is voltak olyan szituációk, amikor a jobb szélről beadhattuk volna a labdát, mégsem történt semmi, innentől kezdve egy fegyver kiesett az arzenálból. A középpályán meg kell találni azokat a játékosokat, akik nemcsak játszani akarnak, hanem zongorát is cipelni, ezért is örültem, hogy Jovanovic visszatért, de ő még nincs százszázalékos állapotban, és Tóth Bencének is lehetőséget adtam a sérülése után. Egy profi csapatnak túl kellene lépnie ezen az időszakon, de mi magyarok vagyunk, és nem vagyunk képesek erre."

A Pécs elleni mérkőzés után több száz Fradi-szurkoló tüntetett az Üllői úti székház előtt, a "Prukner takarodj! és a "Hol a csapatunk?" rigmusokat skandálták. A Blikk napilap információja szerint Prukner László a Labdarúgó Zrt. vezérigazgatójával, Orosz Pállal együtt kiment a drukkerekhez, hogy megbeszéljék a problémákat.

"Kötelességünk volt kimenni a szurkolókhoz. A sikerből és a kudarcból is kivesszük a részünket. A beszélgetés kissé feszült hangulatú volt, a szakmai kérdésekre Prukner László választ adott. A vezetőség bizalma továbbra is töretlen Prukner László felé" - mondta Orosz.