Vágólapra másolva!
Angliában is megkezdődött a bajnokság a hét végén, és bár a nagycsapatok közül csak a Manchester United tudott nyerni, a Premier League-et így is hat labdarúgó képviseli az álomcsapatban. A csatársort viszont a Bundesliga bérelt ki, Klaas-Jan Huntelaar és Mohammed Abdellaoue is nagyszerű hetet tudhat maga mögött.

Kapus:
Asmir Begovic (bosnyák, Stoke City): A Premier League rajtján több sztárklub is beragadt, a Chelsea például a Stoke ellen volt képtelen gólt szerezni. Ez a második félidőben elsősorban a hazaiak kapusán múlt, Begovic ugyanis több bravúros védést is bemutatott.

Hátvédek:
Aaron Hughes (északír, Fulham): A rengeteg barátságos mellett egy válogatott tétmeccset is játszottak a múlt héten, Észak-Írország a Feröer-szigetek legjobbjait verte 4-0-ra Eb-selejtezőn. A britek első találatát Hughes szerezte, aki a hét végén a Fulham színeiben szintén hozta megbízható játékát.

Gary Cahill (angol, Bolton): A boltoni védőt az Arsenal az egész nyáron próbálta leigazolni, de egyelőre még a Wanderersben futballozik. Az angol bajnokság első játéknapján alighanem még feljebb srófolta a vételárát azzal, hogy a QPR ellen hibátlanul futballozott, és egy bombagólt is szerzett.

Sylvain Marchal (francia, AS Saint-Étienne): A 31 esztendős játékos tavaly nyáron igazolt jelenlegi csapatához, de az előző idényben egyetlen gólt sem tudott szerezni. A jelenlegi szezon viszont remekül kezdődött a számára, hiszen a hét végén betalált a Nancy ellen, és a gól három pontot ért csapatának.

Stephen Ward (ír, Wolverhampton): A Wanderers egy meglepő idegenbeli győzelemmel kezdte a bajnokságot, pedig amikor a második félidő elején Kevin Doyle kihagyott egy tizenegyest, akkor a drukkerek alighanem fogták a fejüket. A balhátvéd, Ward azonban egy kisebb kavarodást követően a hálóba vágta a győztes találatot.

Középpályások:
Sebastian Larsson (svéd, Sunderland): A klub tíz játékost igazolt a nyáron, és amikor a Liverpool elleni nyitányon hamar hátrányba került, akkor úgy tűnt, hogy vereséggel kezdi a szezont. A szünet után azonban már sokkal jobban futballozott a gárda, és Larsson szépségdíjas találata pontot ért.

Luiz Gustavo (brazil, Bayern München): Az első fordulóban elszenvedett vereséget követően a bajorok számára létfontosságú volt a győzelem a Bundesliga második játéknapján. A Wolfsburg ellen sokáig úgy tűnt, hogy ez nem jön össze, de az utolsó percben érkezett Luiz Gustavo, és megszerezte a győztes találatot.

Riccardo Montolivo (Olaszország): A Serie A rajtjára még várni kell, de az olasz válogatott a múlt héten nagy skalpot gyűjtött azzal, hogy legyőzte a spanyolokat. Az olaszok első találatát Montolivo szerezte, aki remek teljesítményt nyújtott, tovább növelve az érte érdeklődő sztárcsapatok számát.

Forrás: AFP/Tiziana Fabi
Montolivót (jobbra) könnyen lehet, hogy még a nyáron elviszik Firenzéből

Ashley Young (angol, Manchester United): A Premier League sztárcsapatai közül egyedül a manchesteriek tudtak nyerni, de a West Bromwich Albion ellen azért ők is alaposan megizzadtak. Végül a nyáron igazolt Young bizonyult nyerőembernek, hiszen előbb gólpasszt adott Wayne Rooneynak, majd az ő megpattanó lövéséből lett a győztes találat.

Csatárok:
Klaas-Jan Huntelaar (holland, Schalke 04): A gelsenkircheniek vereséggel kezdték a Bundesligát, de a második fordulóban sikerült javítaniuk. Az áldozat a Köln volt, amely egy félidőn keresztül tartotta magát, de ekkor Huntelaar vezérletével jött a Schalke-henger, és a holland támadó mesterhármast ért el.

Mohammed Abdellaoue (norvég, Hannover): A marokkói származású támadónak fantasztikus hete volt. Előbb a norvég válogatott színeiben szerzett két gólt a Csehország elleni barátságos mérkőzésen, majd a Bundesligában a Nürnberg ellen is eredményes volt, aminek köszönhetően klubja egyelőre százszázalékosan áll a bajnokságban.

www.global-soccer.eu