Vágólapra másolva!
Elrabolták a Chelsea és a nigériai fociválogatott játékosa, John Obi Mikel apját, közölte a BBC. Michael Obit senki nem látta péntek óta, és senki nem is hallott róla.

A Chelsea-játékos Obi Mikel apjának szállítócége van Nigériában. Legutóbbi útjáról pénteken kellett volna hazaérnie családjához Josba, Plateau állam fővárosába.

Michael Obi eltűnését a vállalat, a SEM Group közölte a Twitteren. Obi Mikellel a csapata Stoke City elleni bajnokija előtt közölték a hírt, ám ő úgy döntött, pályára lép a találkozón. A SEM azt is közölte, hogy egyelőre nem kértek váltságdíjat a játékosért.

A család a BBC-nek úgy nyilatkozott, bár nem tudtak kapcsolatba lépni Michael Obival, reménykednek benne, hogy "nincs baja és biztonságban van." A család a josi rendőrségen bejelentette Michael Obi eltűnését.

Nigériában az emberrablások egyre gyakoribb célpontjai az ismert futballisták hozzátartozói. 2008 júliusában az Evertonban játsszó Joseph Yobo bátyját rabolták el Port Harcourtben. Nornu Yobót két hét után engedték szabadon, a mai napig sem egyértelmű, hogy fizettek-e érte váltságdíjat.