Vágólapra másolva!
Az Anzsi Mahacskala vezetőedzője, Gadzsi Gadzsijev szerint a két új szerzemény, a PSV-től megvett Dzsudzsák Balázs és a Chelsea-től megszerzett Jurij Zsirkov is rosszabbul teljesített vasárnap, mint elvárta volna. Az orosz csapat 3-0-ra kikapott a Szpartak Moszkvától a Premjer Liga huszadik fordulójában.

"Dzsudzsák és Zsirkov, akik ma az első perctől a pályán voltak, játszhattak volna jobban is" - nyilatkozta az Anzsi Mahacskala hivatalos weboldalának Gadzsi Gadzsijev. A szakember hozzátette: érthető, ha kisebb beilleszkedési nehézségei vannak egy új igazolásnak, de ezzel, "még ha remek játékosokról van is szó", nem szabad hátráltatniuk a csapat eredményességét.

A Szpartak Moszkva elleni, 3-0-ra elveszített orosz bajnoki utáni értékelésében Gadzsijev azért jót is mondott a magyar és az orosz válogatott futballistáról. "Örülök, hogy Dzsudzsák és Zsirkov is a csapatom tagja, és biztos vagyok benne, hogy a következő meccsen már más focisták lesznek."

A tréner arról is beszélt, hogy a szünet után miért késett a csapata: "Nem volt játékra kész az összes játékosunk, levették a cipőjüket, és elbeszéltük az időt."

A találkozót Zsirkov végigjátszotta, a ballábas létére ezúttal jobbszélsőt játszó Dzsudzsákot pedig a 88. percben cserélték le.

"A Szpartak már a meccs elejétől magához ragadta a kezdeményezést" - mondta Zsirkov az Anzsi honlapjának. "Kontrákban reménykedtünk, de az utolsó passzok többször is hiányoztak. Az első félidő hajrájában két gólt is bekaptunk, és ez megpecsételte a sorsunkat" - folytatta a 28 éves játékos, aki szerint a műfű nem befolyásolta a csapat teljesítményét. "Ahogy tudom, minden játékos számára ismerős ez a fajta borítás. Nem hiszem, hogy ennek hatása lett volna a végeredményre."

A tabellán hatodik Anzsi vasárnap egy másik moszkvai csapat, a harmadik helyen álló Dinamo ellen javíthat hazai pályán.