Vágólapra másolva!
A FIFA pénzügyi ellenőrző szerve (FFP) kivizsgálja a Manchester City és az arab Etihad Airways között létrejött szponzori szerződést.

Az arab Manszúr sejk klubja tíz évre szóló, 400 millió font értékű megállapodást kötött az Egyesült Arab Emirátusok légitársaságával.

Az esetről beszámoló BBC internetes kiadása arról ír, hogy több elemző szerint a BL-szereplő klub ezzel a lépéssel valójában az UEFA szigorodó pénzügyi szabályait akarja kijátszani.

"Valóban lesz néhány kérdésünk" - ismerte el az európai szövetség fellépését Jean-Luc Dehaene, az FFP elnöke. A volt belga miniszterelnök ugyanakkor hangsúlyozta, hogy csakis tényekre alapozva hoznak intézkedést.

A Manchester City a 2008-2009-es idényben 93 millió, a 2009-2010-es szezonban 121 millió fontos veszteséggel zárt, és várhatóan szeptemberben még ezeknél is rosszabb mérleget fog bejelenteni. A klub helyzete annak ellenére romlik, hogy a BBC szerint több Abu-Dzabi központú céggel is jövedelmező szponzori megállapodást kötött, és ebből növelte bevételeit.