Vágólapra másolva!
Obi Mikel édesapjának elrablói kapcsolatba léptek a Chelsea-futballista családjával. Michael Obi pénteken tűnt el, és kedden adott magáról először életjelet.

Két telefonhívást kapott Obi Mikel családja kedden. Először a hívó fél azt állította, a pénteken eltűnt családfőt, Michael Obit Jos városából a szintén nigériai Lagosba vitték. Az emberrablók ugyanakkor nem álltak elő semmilyen követeléssel. A család a hívások után ismét értesítette a rendőrséget.

Néhány órával később, a második beszélgetésben az emberrablók megadták Michael Obi autójának pontos eltűnési helyét. Az autót később megtalálták Josban, de azt nem árulták el, pontosan hol.

Babawo Muhamed, a Chelsea-játékos közeli barátja a BBC-nek azt mondta: "Ezek pozitív fejlemények, remélhetőleg hamarosan ismét telefonálnak. Mikelnek nagyon fáj, ami történt, de nem adja fel."

Obi Mikel csapata vasárnapi, Stoke City elleni bajnokija előtt tudta meg, mi történt az apjával, ennek ellenére pályára lépett a meccsen.

"Mindig próbáltam segíteni az országon, most itt az ideje, hogy az ország segítsen nekem. Bárki, aki tudja, hol az apám, kérem, vegye fel velem a kapcsolatot" - mondta Mikel, aki várhatóan szombaton, a West Bromwich elleni bajnokin is játszani fog.