Vágólapra másolva!
Világsztárok sorával érkezik a jövő héten szombaton Telkiben rendezendő FociFesztiválra az 1986-os világbajnokságon szerepelt szovjet labdarúgó-válogatott, amely az akkori magyar együttessel csap össze.

A vendégcsapatban ott lesz Igor Belanov, akit 1986-ban aranylabdásnak választottak, miután abban az évben a Dinamo Kijevvel elhódította a KEK-trófeát. A ma már ukrán klub akkori legendás együtteséből szintén jelen lesz a FociFesztiválon Alekszandr Zavarov, Andrij Bal és Vologyimir Besszonov. Utóbbi egyúttal olimpiai bajnok is 1988-ból.

Rácz László is tagja lesz a szovjet együttesnek, aki a legjobb kárpátaljai magyar labdarúgóként játszott a Dinamo Kijevben és a szovjet válogatottban. Ő a 90-es évek elején a Ferencvárossal magyar bajnoki címet is szerzett. A kaput Rinat Daszajev védi majd, aki 91 meccsen őrizte a szovjet válogatott hálóját, és akit 1988-ban a világ legjobb kapusának választottak.

A két csapat 25 éve a mexikói vb csoportküzdelmei során találkozott, és a nagy reményekkel érkezett magyarok 6-0-s vereséget szenvedtek Irapuatóban. A visszavágó a FociFesztivál főmérkőzése lesz.

Az eseményre 500 forintért lehet jegyet váltani.

A 0-6 góljai:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=P9FiuSyNn1pD5IOR