Vágólapra másolva!
Az Arsenal nem volt hajlandó kifizetni az árát, de Juan Mata így is Londonban folytathatja. A Valencia kulcsjátékosáért a The Telegraph híre szerint komoly ajánlatot tett a Chelsea.

A Valencia az előző idényben úgy szerezte meg a harmadik helyet a spanyol bajnokságban, hogy két legjobbját, David Silvát és David Villát is eladta. A csapat vezéregyénisége a világbajnok támadó, Juan Mata volt, aki idén elődei sorsára juthat, a legfrissebb hírek szerint a Chelsea-hez szerződhet.

A nyár elején a spanyol U21-es válogatottal Európa-bajnoki címet szerzett játékost korábban az Arsenallal hozták kapcsolatba, és sokáig úgy tűnt, hogy a játékos Londonban folytatja.

Matának volt egy szóbeli megállapodása klubjával arról, hogy augusztus 1-ig meghatározott összegért, 25 millió euróért eligazolhat, azonban a londoniak végül ennél kevesebbet kínáltak.

A határidő lejárta után azonban már a szerződésében lévő kivásárlási záradék lépett életbe, amely szerint 60 millió eurót kell letenni érte, és ennek alapján kicsi volt a valószínűsége, hogy távozik. A jelek szerint azonban a Chelsea azért megpróbálja megszerezni. Első, 25 millió eurós ajánlatukat visszautasították, de az angolok nem adták fel, és a The Telegraph értesülései szerint a második körben 32 milliót kínálnak. A Valencia állítólag 35 millióért már hajlandó lenne eladni egyik legnagyobb sztárját.

A Real Madrid brazil sztárját, Kakát a Paris Saint-Germainnel hozták kapcsolatba. A Werder Bremen osztrák csatára, Marko Arnautovic iránt a PSV Eindhoven érdeklődik. A West Bromwich Albion nigériai csatára, Peter Odemwingie 2014-ig meghosszabbította szerződését. A Hoffenheim bosnyák játékosa, Szaed Ibisevics a Blackburn Roversbe tart. A Fenerbahce spanyol csatára, Daniel Güiza visszatért a Getaféhoz. Török lapértesülések szerint a Galatasaray a Köln támadójával, Lukas Podolskival szeretne erősíteni. A Sunderland kiszemeltje a Freiburg csatára, Papiss Demba Cissé.