Vágólapra másolva!
Újabb neves angol játékos fogalmazott meg komoly kritikát az angol fociválogatottról. Paul Scholes és Theo Walcott után ezúttal Gary Neville vette elő hazája csapatát nemrég megjelent önéletrajzi könyvében.

"Amikor visszatekintettem a válogatottban töltött időszakra, azt állapítottam meg, hogy egy óriási időpazarlás volt az egész" - fogalmazott a Manchester United korábbi védője, aki összesen 85-ször volt válogatott.

Neville megfogalmazása szerint a játékosok folyamatosan félelemben éltek a média és a szurkolók kritikája miatt. "Bocs, hogy ilyen negatívan fogalmazok, de a legjobb cimborámat, David Beckhamet lemészárolták a 98-as vb után, akárcsak a 2000-es Eb után az öcsémet, Philt."

A hátvéd Kevin Keegan kapitányságáról fogalmazta meg a legkomolyabb kritikát. "Annyira rosszul mentek a dolgok a kapitánysága alatt, hogy megkönnyebbülés volt, ha kihagytak a csapatból, vagy lesérültem."

Glenn Hoddle módszereiről érdekes részletek derültek ki Neville írásából. A szakember a találkozók előtt rendre megérintette játékosai szívét, az egyik, argentinok elleni meccsen pedig azt kérte a stábtól, hogy a pálya körül körözzön az óramutató járásával ellentétesen, hogy ezáltal pozitív energiát kreáljanak.

Korábban Paul Scholes támadta az angol válogatottat, mondván, sokan csak azért szerepelnek benne, hogy ezáltal jó helyre igazolhassanak, míg nemrég Theo Walcott a jelenlegi szövetségi kapitányról, Fabio Capellóról állította azt, hogy halálosan megfenyegette az egyik gyakorláson.